МЕДОВИЙ КУЛИЧ (НІЧНОГО бродіння)

Паска з вологого тесту, виходить один невеликий паску, смак якого залежить від виду меду. Чим більш насичений смак у меду, тим більше він відчувається. При застосуванні липового меду смак майже невловимий.

Медовий кУЛИЧ (НІЧНОГО бродіння)

паска x Інгредієнти

На 1 паску діаметром 12 см:

  • 90 мл теплої води
  • 3 г сухих дріжджів
  • 50 мл рідкого меду
  • 250 г сильної борошна (пшеничне борошно 12% протеїну)
  • 1 ст. л. цукрового піску
  • 55 г вершкового масла кімнатної температури
  • ваніль
  • цедра половини лимона
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. сухофруктів (родзинки, журавлина, цитрусові цукати, курага і.т.д. за смаком)
  • 1 ст. л. борошна для обвалювання
  • 50 мл ароматного алкоголю (або апельсинового соку)

покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Крок 1 Замочити сухофрукти в алкоголі мінімум на 3 години. Розвести дріжджі в воді. Додати 1 ст. л. води, 50 мл борошна, ретельно перемішати і відставити на 5 10 хвилин для ферментації. Крок 2 В невеликому посуді збити яйця з медом, ваніллю і лимонним соком. Перелити в посуд з дріжджами. Частинами просіваючи борошно, додати в основну масу. Ретельно перемішати. Перекласти тісто в ківш кухонного процесора, додати сіль, вершкове масло, лимонну цедру і замісити тісто (5 хвилин). Крок 3 Процідити сухофрукти від лікеру. Обваляти сухофрукти в 1 ст. л. борошна і додати в тісто. Продовжити заміс тісто протягом 3 хвилин до гладкої еластичною консистенції (тісто має вийти дуже вологим). Накрити харчовою плівкою ківш і поставити в тепле місце на 1 годину для підходу. Викласти тісто у форму для паски, змащену маслом (або паперову, в такому випадку мастило не потрібна). Затягнути плівкою. Поставити тісто в холодильник на ніч. Виставити вранці форму в тепло і залишити на 1,5 ч. Крок 4 Розігріти духовку до 180 ºC. Випікати близько 45 хвилин (при необхідності накрити верх папером). Крок 5 Вийняти паску з духовки і злегка остудити, не виймаючи з форми Обережно витягти з форми і перекласти на решітку для повного охолодження.

0/5 (0 Reviews)