КУЛИЧ & QUOT; ФАНТАСТИЧНІ СПОГАДИ & QUOT; З апельсиновими цукатами

Цей рецепт квінтесенція дитячих спогадів про продукти, пам'яті про великодніх рецептах моєї прабабусі, моїх сучасних навичок і знань про кулінарію, любові до італійської кухні і до Панеттоне в часності. Моя прабабуся до великодня традиційно випікала паски. Вони були пишними, золотистими з золотими вкрапленнями світлого родзинок, тому для мене паску обов'язково повинен бути з таким родзинками. Я пам'ятаю, як тато з захопленням мені розповідав, як в шкільні роки він пробував у одного домашні апельсинові цукати. І тоді, в дитинстві, мені здавалося, що це таке невідоме слово, а у тих досконаліше складно уявити, як же їх готувати. Але ось пройшли роки, і я знаю, як готувати цукати! А ще я знаю, що меренги існує не один вид, а декілька і навіть освоїла технологію їх приготування.

КУЛИЧ & amp; QUOT; ФАНТАСТИЧНІ СПОГАДИ & amp; QUOT; з апельсиновими цукатами

паска x Інгредієнти

  • борошно – 450 г
  • молоко – 150 мл
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 100 г
  • сухі дріжджі – 14 г
  • цедра одного лимона
  • цедра одного апельсина
  • яйце – 1 шт .
  • жовток – 4 шт.
  • ваніль – 1 шт.
  • домашні апельсинові цукати – 100 г
  • родзинки – 100 г
  • вершкове масло – 175 г
  • білок – 1 шт.
  • білок – 2 шт.
  • цукрова пудра – 125 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 КУЛИЧ & amp; QUOT; ФАНТАСТИЧНІ СПОГАДИ & amp; QUOT; з апельсиновими цукатами

Змішати борошно, цукор, дріжджі, сіль, цедру, ваніль. Зробити поглиблення в центрі і влити в нього тепле молоко (не киплячою) змішане з яйцем і жовтками. Замісити тісто. Крок 2

КУЛИЧ & amp; QUOT; ФАНТАСТИЧНІ СПОГАДИ & amp; QUOT; з апельсиновими цукатами

Додати в тісто вершкове масло не великими порціями, ретельно вимішуючи. Залишити підходити на 4-5 годин, до збільшення вдвічі. Після цього додати в тісто, що підійшло родзинки і цукати. Ще раз вимісити. Покласти в одну або кілька форм, заповнюючи їх тестом на 2/3. Залишити тісто підніматися ще на 2 години. Крок 3 Перед випіканням змастити верх білком. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати протягом 50 хвилин. Крок 4 Дати повністю охолонути і прикрасити швейцарської меренгою, цукатами, фісташками, шоколадними гудзиками, сухими квітами жасмину. Для швейцарської меренги потрібно нагріти на водяній бані білки і цукрову пудру до 55 градусів. Потім збити. Господині на замітку

Тісто не ставте в занадто спекотне місце, так як воно містить масло і від тепла може текти і міняти структуру.

0/5 (0 Reviews)