КУЛИЧ на дріжджах

Куліч- це традиційна великодня випічка. Випікати треба паски зі світлими, чистими думками і молитвою, тоді паски вийдуть на славу! Печу за цим рецептом не один рік і ніколи він мене не підводив, порадуйте і ви своїх близьких!

паска x Інгредієнти

Для глазурі:

  • 3 білка
  • 200 г цукрової пудри
  • 1,5 ст. л. лимонного соку

Для опари:

  • 50 г пресованих дріжджів
  • 0,5 л теплого молока
  • 1 ст. л. цукру
  • 5 ст. л. борошна

Тісто:

  • вся опара
  • 250 г вершкового масла
  • 300 г цукру
  • 2 пакетики ванільного цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 5 жовтків
  • 2 яйця
  • цедра 1 лимона
  • сік 1/2 лимона
  • 3 ст. л. коньяку
  • трохи мускатного горіха (тертого)
  • мука 1,5 1,7 кг
  • цукати 100 г
  • родзинки 100 г
  • в'ялена вишня 70 г
  • в'ялена журавлина 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для опари дріжджі розтираємо в молоці, додаємо цукор, борошно і ставимо на підйом до шапочки. Крок 2 Окремо приготуємо здобу: в м'яке вершкове масло додамо цукор, ванільний цукор, сіль, все збиваємо вінчиком і вводимо жовтки і яйця, по одному, після кожного добре вимішуючи. Додаємо цедру лимона, сік лимона, коньяк, мускатний горіх. Крок 3 У підійшла опару виливаємо здобу і починаємо поступово додавати борошно. Вимішуємо довго тісто, поки не почне відлипати від рук (хвилин 15), щоб легше було вимішувати, руки змащуємо рослинним маслом. В кінці замісу додаємо ізюм, в'ялену журавлину і в'ялену вишню (всі вимочене в коньяку і присипане борошном) і цукати. Тісто має бути м'яке, еластичне. Крок 4 Ставимо тісто 2 рази на підйом. Потім викладаємо у форми на 1/3 і вже в формі даємо ще добре піднятися (майже до країв форми). Випікаємо при 180 градусах приблизно 40 хвилин до сухої скіпки. Прикрашаємо глазур'ю: білки збити з цукровою пудрою і додати лимонний сік. Христос Воскресе! Корисна порада

При випічці паски всі продукти повинні бути кімнатної температури, борошно обов'язково просіяти.

0/5 (0 Reviews)