Куліч- це традиційна великодня випічка. Випікати треба паски зі світлими, чистими думками і молитвою, тоді паски вийдуть на славу! Печу за цим рецептом не один рік і ніколи він мене не підводив, порадуйте і ви своїх близьких!
паска x Інгредієнти
Для глазурі:
- 3 білка
- 200 г цукрової пудри
- 1,5 ст. л. лимонного соку
Для опари:
- 50 г пресованих дріжджів
- 0,5 л теплого молока
- 1 ст. л. цукру
- 5 ст. л. борошна
Тісто:
- вся опара
- 250 г вершкового масла
- 300 г цукру
- 2 пакетики ванільного цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 5 жовтків
- 2 яйця
- цедра 1 лимона
- сік 1/2 лимона
- 3 ст. л. коньяку
- трохи мускатного горіха (тертого)
- мука 1,5 1,7 кг
- цукати 100 г
- родзинки 100 г
- в'ялена вишня 70 г
- в'ялена журавлина 50 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для опари дріжджі розтираємо в молоці, додаємо цукор, борошно і ставимо на підйом до шапочки. Крок 2 Окремо приготуємо здобу: в м'яке вершкове масло додамо цукор, ванільний цукор, сіль, все збиваємо вінчиком і вводимо жовтки і яйця, по одному, після кожного добре вимішуючи. Додаємо цедру лимона, сік лимона, коньяк, мускатний горіх. Крок 3 У підійшла опару виливаємо здобу і починаємо поступово додавати борошно. Вимішуємо довго тісто, поки не почне відлипати від рук (хвилин 15), щоб легше було вимішувати, руки змащуємо рослинним маслом. В кінці замісу додаємо ізюм, в'ялену журавлину і в'ялену вишню (всі вимочене в коньяку і присипане борошном) і цукати. Тісто має бути м'яке, еластичне. Крок 4 Ставимо тісто 2 рази на підйом. Потім викладаємо у форми на 1/3 і вже в формі даємо ще добре піднятися (майже до країв форми). Випікаємо при 180 градусах приблизно 40 хвилин до сухої скіпки. Прикрашаємо глазур'ю: білки збити з цукровою пудрою і додати лимонний сік. Христос Воскресе! Корисна порада
При випічці паски всі продукти повинні бути кімнатної температури, борошно обов'язково просіяти.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!