Грата З батат і ШПИНАТОМ

Гратен можна приготувати з чого завгодно. Ми обрали картоплю – солодкий і звичайний. Гратен з бататом і шпинатом під вершково-часниковим соусом, посипаний тертим пармезаном – це ж дуже смачно & nbsp; Головне & ndash; & nbsp; НЕ перепалити корочку, але щоб і & nbsp; серцевина страви & nbsp; пропеклась.

грата З батат І ШПИНАТОМ

Інгредієнти

  • 450 г батату
  • 400 г картоплі
  • 1 зубчик часнику
  • 250 г свіжого шпинату
  • 50 г твердого пікантного сиру типу пармезану
  • 300 мл вершків жирністю 20%
  • 30 г вершкового масла
  • 1-2 гілочки чебрецю
  • щіпка мускату
  • сіль, перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Батат і картопля очистіть і наріжте поперек кружальцями завтовшки 3 мм. Крок 2 У сотейнику на тихому вогні доведіть до кипіння вершки разом з подрібненим зубчиком часнику і чебрецем. Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і дайте охолонути. Крок 3 Шпинат складіть в друшляк (можна це робити в кілька прийомів), пролийте з чайника окропом, дайте стекти і гарненько притисніть листя до друшляк, щоб вичавити всю воду. Перекладіть в миску, посоліть, поперчіть і додайте мускатний горіх. Крок 4 Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом. Викладіть на дно по половині кружечків картоплі і батату, зверху шпинат, потім знову шар картоплі. Влийте в форму часникові вершки (чебрець приберіть), посипте тертим сиром. Крок 5 Запікайте в розігрітій до 180 ° С близько години, поки вся картопля не стане м'яким, а гратен не покриється золотистою скоринкою.

0/5 (0 Reviews)