РІЧКОВА ФОРЕЛЬ з картопляним мафіни

Якщо ви запечеться форель з листочками розмарину і чебрецю, отримаєте відмінне блюдо для обіду або вечері в будні. Якщо воно сподобалося всій родині, додайте до форелі маффіни з картоплі і подайте рибу у вихідні – близькі оцінять таку подачу.

 РІЧКОВА фОРЕЛЬ з картопляним мафіни

Інгредієнти

  • 4 річкові форелі вагою по 180-200 г
  • 4 гілочки розмарину
  • 4 гілочки чебрецю
  • 4 зубчики часнику
  • 80 мл оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець

Для мафінів:

  • 800 г картоплі
  • 2 великих яйця
  • 150 г сиру гауда
  • 50 г вершкового масла + ще трохи для формочок
  • мускатний горіх
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Зваріть вимитий щіткою картопля в мундирі в підсоленій киплячій воді до м'якості, 30 хв. Потім обдайте холодною водою, очистіть і потовчіть толкушкой або натріть на тертці. Додайте вершкове масло, потім збиті яйця, потім натертий сир, мускатний горіх, посоліть, перемішайте. Крок 2 Розігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть формочки для маффінів вершковим маслом, розкладіть картопляну масу (Не розрівнюйте верх, так гарніше). Поставте в нижню частину духовки на 25 хв. Крок 3 Рибу випатрати і очистіть від луски, промийте холодною водою, обсушити, поперчіть і посоліть зовні і зсередини. Крок 4 В склянці блендера з'єднайте масло, листочки чебрецю і часник, збийте до однорідності. Повапните цим маслом форель зовні і зсередини, всередину кожної рибки покладіть по гілочці розмарину. Залишками масла можна збризнути картопляні маффіни. Покладіть рибу на застелений пергаментом деко і поставте в верхню третину духовки на 12-14 хв. Крок 5 Подавайте запечену форель і картопляні маффіни гарячими.

0/5 (0 Reviews)