Якщо ви запечеться форель з листочками розмарину і чебрецю, отримаєте відмінне блюдо для обіду або вечері в будні. Якщо воно сподобалося всій родині, додайте до форелі маффіни з картоплі і подайте рибу у вихідні – близькі оцінять таку подачу.
Інгредієнти
- 4 річкові форелі вагою по 180-200 г
- 4 гілочки розмарину
- 4 гілочки чебрецю
- 4 зубчики часнику
- 80 мл оливкової олії
- сіль, мелений чорний перець
Для мафінів:
- 800 г картоплі
- 2 великих яйця
- 150 г сиру гауда
- 50 г вершкового масла + ще трохи для формочок
- мускатний горіх
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Зваріть вимитий щіткою картопля в мундирі в підсоленій киплячій воді до м'якості, 30 хв. Потім обдайте холодною водою, очистіть і потовчіть толкушкой або натріть на тертці. Додайте вершкове масло, потім збиті яйця, потім натертий сир, мускатний горіх, посоліть, перемішайте. Крок 2 Розігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть формочки для маффінів вершковим маслом, розкладіть картопляну масу (Не розрівнюйте верх, так гарніше). Поставте в нижню частину духовки на 25 хв. Крок 3 Рибу випатрати і очистіть від луски, промийте холодною водою, обсушити, поперчіть і посоліть зовні і зсередини. Крок 4 В склянці блендера з'єднайте масло, листочки чебрецю і часник, збийте до однорідності. Повапните цим маслом форель зовні і зсередини, всередину кожної рибки покладіть по гілочці розмарину. Залишками масла можна збризнути картопляні маффіни. Покладіть рибу на застелений пергаментом деко і поставте в верхню третину духовки на 12-14 хв. Крок 5 Подавайте запечену форель і картопляні маффіни гарячими.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!