ІТАЛІЙСЬКИЙ КЕКС PANDORO

Пандори в перекладі з італьянского- золотий хліб. Так в середні століття італійці називали білий солодкий хліб на вершковому маслі. У сучасному варіанті Пандори – це кекс, який в Італії печуть на Різдво. До речі: при бажанні в тісто для Пандори можна додати яскраві спеції: імбирний порошок, мелені корицю, кардамон і куркуму.

 ІТАЛІЙСЬКИЙ КЕКС PANDORO

Інгредієнти

  • 70 г + 130 г + 270 г борошна
  • 10 г свіжих або 20 г сухих дріжджів
  • 5 яєць + 3 жовтки
  • 40 г + 250 г вершкового масла жирністю 82,5%
  • 40 г + 100 г цукру
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 ч. л. рому

  • ваніль
  • цукрова пудра для прикраси

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для опари дріжджі змішайте з 50 мл теплої (38-40 ° С) води і 70 г борошна. Залиште підходити до появи «шапочки» з бульбашок, приблизно 20 хв. Крок 2 Перший заміс: змішайте 2 злегка збитих яйця, 40 г цукру, 40 г м'якого вершкового масла, підійшла опару і 150 г борошна до однорідності. Накрийте і залиште підходити в теплому місці, поки не збільшиться в 2 рази, 1 ч. Крок 3 Другий заміс: 3 яйця і 3 жовтки злегка збийте виделкою зі 100 г цукру. Додайте цю суміш в тісто, що підійшло. Вмішайте залишилися 270 г борошна, сіль, ром і ваніль. Розмішуючи дерев'яною ложкою, останнім додайте розтоплене вершкове масло. Крок 4 Вимісити однорідне еластичне тісто. Викладіть в спеціальну фігурну форму для Пандори (або будь-яку високу красиву форму для випічки) і залиште підходити в теплому місці, на 10-12 год. Тісто має піднятися на 2-3 см вище країв форми. Крок 5 Випікайте в нижній третині розігрітій до 180 ° С духовки 1 ч. Вийнявши з духовки, дайте охолонути в формі. Крок 6 Дістаньте Пандори з форми, при бажанні наріжте поперек пластами товщиною 4-5 см і викладіть їх назад один на одного ялинкою, злегка повернувши кожен навколо своєї осі. Посипте цукровою пудрою або прикрасьте на свій смак. До речі

Рецепт надано кондитером Мариною Зязіной.

Марина Зязіна:
& ldquo; Піч торти і чаклувати біля плити я любила завжди, тепер це стало професією. Диплом Le Cordon Bleu я отримала в Англії, в Tante Marie Culinary Academy.Я знаю кілька вірних способів зробити людей щасливими. Один з них – запропонувати торт, який підходить саме цій людині. Коли створюється торт, важливо все: привід, настрій, смакові переваги, дієтичні обмеження. & Quot;

 ІТАЛІЙСЬКИЙ КЕКС PANDORO

0/5 (0 Reviews)