Грецький великодній пиріг & mdash; один з численних варіантів випічки до Світлого неділі Христову, яке жителі Еллади, православні християни, святкують одночасно з росіянами. Найчастіше, це плетені вироби із здобного дріжджового тіста, великі і маленькі. Іноді в них відразу поміщаються фарбовані яйця, а часом їх кладуть у вже випечені пироги & mdash; це вже як вирішить сама господиня. Наша версія & mdash; з перших! Зауважимо, що виглядає грецький великодній пиріг на столі дуже презентабельно, тому такий рецепт варто перевірити на практиці.
& nbsp;
Інгредієнти
- молоко – 120 мл
- цукор – 100 г
- свіжі дріжджі – 60 г
- борошно – 1 кг
- сіль – на кінчику ножа
- цедра 1 апельсина
- питна вода – 250 мл
- фарбовані яйця – 5 шт.
- жовток – 1 шт.
- рослинне масло – 1 ст. л.
- кунжут – 200 г + ще трохи для прикраси
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте опару для тіста пирога. Молоко підігрійте в великій каструлі до 30 ° C. Додайте цукор і перемішайте, щоб він розчинився. Покладіть розкришені дріжджі. Знову перемішайте і залиште на 15 хвилин. Крок 2 В дріжджову суміш всипте 125 г борошна і ретельно перемішайте. Накрийте опару тесту пирога чистим рушником і залиште в теплому місці на ніч для підйому. Крок 3 На наступний день в опару додайте борошно, що залишилося, сіль, цедру і теплу воду. Вимішуйте тісто пирога руками протягом 30 хвилин. Потім дві третини відокремте і сформуйте довгий гладкий батончик товщиною 5 см. Крок 4 Форму для пирога змастіть рослинною олією і посипте невеликою кількістю кунжуту. Покладіть батончик з тіста по колу, скріпивши кінці. А з останків сформуйте два тонких валика, обваляйте в кунжуті і покладіть їх всередину кільця з тіста в формі. Крок 5 Фарбовані яйця помістіть в середину майбутнього пирога. Верх вироби змастіть злегка збитим з водою жовтком. Посипте кунжутом. Накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 3 години. Крок 6 Духовку нагрійте до 190 ° C. Випікайте пиріг близько 1 години (стежте, щоб верх не підгорів). Дайте трохи охолонути і перекладіть на решітку. Дайте повністю охолонути і подайте на стіл. Корисна порада
Грецький великодній пиріг можна спекти у вигляді вінка, сплетеного з трьох або чотирьох джгутів. В цьому випадку фарбовані яйця покладіть в середину готового виробу.
До речі Якщо ви хочете приготувати грецький великодній пиріг з використанням сухих дріжджів, відміряйте двадцять грамів замість шістдесяти, передбачених нашим рецептом.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!