ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Грецький великодній пиріг & mdash; один з численних варіантів випічки до Світлого неділі Христову, яке жителі Еллади, православні християни, святкують одночасно з росіянами. Найчастіше, це плетені вироби із здобного дріжджового тіста, великі і маленькі. Іноді в них відразу поміщаються фарбовані яйця, а часом їх кладуть у вже випечені пироги & mdash; це вже як вирішить сама господиня. Наша версія & mdash; з перших! Зауважимо, що виглядає грецький великодній пиріг на столі дуже презентабельно, тому такий рецепт варто перевірити на практиці.
& nbsp;

 ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Інгредієнти

  • молоко – 120 мл
  • цукор – 100 г
  • свіжі дріжджі – 60 г
  • борошно – 1 кг
  • сіль – на кінчику ножа
  • цедра 1 апельсина
  • питна вода – 250 мл
  • фарбовані яйця – 5 шт.
  • жовток – 1 шт.
  • рослинне масло – 1 ст. л.
  • кунжут – 200 г + ще трохи для прикраси

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте опару для тіста пирога. Молоко підігрійте в великій каструлі до 30 ° C. Додайте цукор і перемішайте, щоб він розчинився. Покладіть розкришені дріжджі. Знову перемішайте і залиште на 15 хвилин. Крок 2 В дріжджову суміш всипте 125 г борошна і ретельно перемішайте. Накрийте опару тесту пирога чистим рушником і залиште в теплому місці на ніч для підйому. Крок 3 На наступний день в опару додайте борошно, що залишилося, сіль, цедру і теплу воду. Вимішуйте тісто пирога руками протягом 30 хвилин. Потім дві третини відокремте і сформуйте довгий гладкий батончик товщиною 5 см. Крок 4 Форму для пирога змастіть рослинною олією і посипте невеликою кількістю кунжуту. Покладіть батончик з тіста по колу, скріпивши кінці. А з останків сформуйте два тонких валика, обваляйте в кунжуті і покладіть їх всередину кільця з тіста в формі. Крок 5 Фарбовані яйця помістіть в середину майбутнього пирога. Верх вироби змастіть злегка збитим з водою жовтком. Посипте кунжутом. Накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 3 години. Крок 6 Духовку нагрійте до 190 ° C. Випікайте пиріг близько 1 години (стежте, щоб верх не підгорів). Дайте трохи охолонути і перекладіть на решітку. Дайте повністю охолонути і подайте на стіл. Корисна порада

Грецький великодній пиріг можна спекти у вигляді вінка, сплетеного з трьох або чотирьох джгутів. В цьому випадку фарбовані яйця покладіть в середину готового виробу.

До речі

Якщо ви хочете приготувати грецький великодній пиріг з використанням сухих дріжджів, відміряйте двадцять грамів замість шістдесяти, передбачених нашим рецептом.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)