АНГЛІЙСЬКА ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Інна Уотс з Великобританії за основу своєї випічки взяла рецепт Simnel cake & ndash; традиційного англійського і ірландського фруктового пирога, який випікається і на Пасха, і на Різдво, & ndash; і злегка переробила його, зберігши класичне оформлення. Одинадцять кульок з марципану позначають справжніх апостолів Христа. Інна ніколи не використовує магазинну марципанову пасту & ndash; від цього пиріг явно програє. Тут повинен відчуватися аромат мигдалю і смак фруктової начинки. З сухофруктів Інна рекомендує родзинки, сушену вишню і зацукровані імбир. А горіхи вона завжди попередньо підсмажує в розігрітій духовці, 8 & ndash; 10 хвилин, і додає в пасту лікер & laquo; Амаретто & raquo;.

АНГЛІЙСЬКА ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Інгредієнти

  • масло вершкове – 180 г
  • цукор коричневий – 180 г
  • яйце – 3 шт. + 1 шт. для змазування
  • просіяне борошно – 180 г
  • цукати (суміш) – 350 г
  • лайм (цедра) – 3 ст. л.
  • лимон – 1/2 шт.
  • джем з червоної смородини або вишні – 3-4 ст. л.
  • горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л. або за смаком
  • кардамон – 0,5 ч. л. або за смаком
  • кориця – 0,5 ч. л. або за смаком

Для марципану

  • пудра цукрова – 250 г
  • мигдаль свіжий очищений – 300 г
  • лікер «Амаретто» – 1 ч. л.
  • яйце – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для приготування марципану мигдаль розмолоти, проварити з цукровою пудрою і 3-4 ст. л. води протягом 1 хвилини. Остудити. Додати лікер. Збивати суміш блендером до утворення м'якої однорідної маси, 7 хвилин. Остудити. Розділити марципан на 3 рівні частини, дві з них розкачати в кола діаметром 15-18 см. Крок 2 Для пирога збити вершкове масло з цукром до білого кольору. Потім, не припиняючи збивати, по одному ввести яйця. Додати просіяне борошно, прянощі, цукати і цедру. Вимісити тісто. Розділити його на дві частини. Крок 3 Одну частину тіста покласти в круглу форму діаметром 18 см, застелену пергаментом. Зверху викласти один круг з марципану і притиснути його до тесту, позбувшись від повітря між шарами. Зверху покласти тісто. Розрівняти. У центрі пирога зробити невелике заглиблення, щоб при випічці там не утворився купол. Накрити фольгою. Випікати при 180 ° С 60 хвилин. Потім зняти фольгу, і продовжувати випікати пиріг до готовності, 30-45 хв. Готовий пиріг вийняти з духовки, охолодити на решітці. Зняти форму. Крок 4 Температуру духовки збільшити до 200 ° С. Остиглий пиріг обмазати джемом. З решти, нераскатанной частини марципанової пасти скачати 11 кульок. Крок 5 Друге коло марципану покласти на пиріг, викласти на нього кульки. Залишками джему промазати боки пирога. Марципан змастити збитим яйцем. Поставити пиріг в духовку на 1-2 хвилини – марципан повинен трохи підсмажитися (за цей час слід повернути пиріг навколо осі два рази). Вийняти пиріг з духовки. Перед до столу подачею повністю остудити. Господині на замітку

Марципан можна приготувати і по-іншому. Для цього 250 г мигдалю підсушити в розігрітій до 160 & deg; С духовці 7 & ndash; 9 хвилин. Повністю остудити, змолоти в блендері. Повторно висипати на деко і знову підсушити 5 хвилин. Потім ще раз розмолоти в кавомолці, додати 1 сирий білок і поступово, потроху підсипаючи цукрову пудру (всього 250 г), руками замісити марципанову пасту.

0/5 (0 Reviews)