Мазурек З АПЕЛЬСИНАМИ, ПОЛЬСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Мазурек з апельсинами, польський великодній пиріг, традиційно готують жителі цієї країни напередодні Світлого неділі. До речі, на святковому столі по сусідству з подібним & nbsp; гастрономічним чудом присутні і паску (баба), і сернік (щось на зразок сирної запіканки), і крашанки, і багато іншого. Але все ж без цього пирога і паска не паска. Існує безліч варіантів його начинки, однак та, що запропонована нами, одна з найпопулярніших. А зацукровані апельсини перетворюють польський великодній пиріг мазурек в справжній витвір кондитерського мистецтва!
& nbsp;

Інгредієнти

  • варені жовтки – 3 шт.
  • вершкове масло – 200 г
  • ванільний цукор – 1 ч. Л.
  • борошно – 300 г
  • цукрова пудра – 140 г

Для начинки і верхнього шару:

  • апельсини – 3 шт.
  • терта цедра половинки апельсина
  • яйця – 6 шт.
  • апельсиновий сік – 150 мл
  • цукор – 450 г
  • цукор – 150 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • смажений мигдаль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

мазурек З АПЕЛЬСИНАМИ, ПОЛЬСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Приготувати тісто пирога. Варені жовтки розтерти з цукровою пудрою. Розм'якшене вершкове масло перетерти з борошном до стану крихт. Додати жовткова суміш і ванільний цукор, все ретельно перемішати. Якщо тісто вийде дуже сухим, можна додати 1-2 ст. л. води. Накрити тісто серветкою і поставити в холодильник на 30 хв. Крок 2

На присипаному борошном столі тонко розкачати тісто, прокласти їм дно і боки змащеній маслом форми. Зробити кілька проколів виделкою, випікати 10-15 хв. при 170 ° С. Крок 3

мазурек З АПЕЛЬСИНАМИ, ПОЛЬСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Приготувати начинку польського пасхального пирога. Відокремити жовтки від білків. Апельсиновий сік змішати з 300 г цукру, цедрою і жовтками. Збити міксером до отримання маси однорідної консистенції. Крок 4

мазурек З АПЕЛЬСИНАМИ, ПОЛЬСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Білки для тесту пирога збити міксером в міцну піну і потім поступово, невеликими порціями ввести в суміш. Додати крохмаль, дуже ретельно перемішати. Крок 5

мазурек З АПЕЛЬСИНАМИ, ПОЛЬСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Розігріти духовку до 180 ° С. У форму з випеченим тестом пирога влити отриману апельсинову масу і повернути в духовку ще на 20 хв. Крем повинен грунтовно загуснути. Крок 6

мазурек З АПЕЛЬСИНАМИ, ПОЛЬСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Приготувати зацукровані апельсини. З 1 апельсина вичавити сік. Всипати в кухлик 150 г цукру, влити 100 мл води і варити 10-15 хв., До отримання сиропу середньої густини, зняти піну. Додати вичавлений сік і довести до кипіння. Два апельсина нарізати кружальцями завтовшки 0,5 см, залити гарячим сиропом і варити 10 хв., Поки вони не стануть прозорими. Викласти апельсини на сито, дати охолонути. Прикрасити готовий пиріг кружками з апельсинів і смаженим мигдалем. Корисна порада

За бажанням, в сироп, в якому варяться кружечки апельсинів для прикраси польського пасхального пирога, можна додати паличку кориці, зірочку бадьяна або стручок ванілі.

До речі

Тісто польського пасхального пирога слід обов'язково гарненько охолодити: так воно стане більш пластичним, і його буде легше розкачати в тонкий пласт, як і сказано в рецепті.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)