Мазурек з апельсинами, польський великодній пиріг, традиційно готують жителі цієї країни напередодні Світлого неділі. До речі, на святковому столі по сусідству з подібним & nbsp; гастрономічним чудом присутні і паску (баба), і сернік (щось на зразок сирної запіканки), і крашанки, і багато іншого. Але все ж без цього пирога і паска не паска. Існує безліч варіантів його начинки, однак та, що запропонована нами, одна з найпопулярніших. А зацукровані апельсини перетворюють польський великодній пиріг мазурек в справжній витвір кондитерського мистецтва!
& nbsp;
Інгредієнти
- варені жовтки – 3 шт.
- вершкове масло – 200 г
- ванільний цукор – 1 ч. Л.
- борошно – 300 г
- цукрова пудра – 140 г
Для начинки і верхнього шару:
- апельсини – 3 шт.
- терта цедра половинки апельсина
- яйця – 6 шт.
- апельсиновий сік – 150 мл
- цукор – 450 г
- цукор – 150 г
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- смажений мигдаль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати тісто пирога. Варені жовтки розтерти з цукровою пудрою. Розм'якшене вершкове масло перетерти з борошном до стану крихт. Додати жовткова суміш і ванільний цукор, все ретельно перемішати. Якщо тісто вийде дуже сухим, можна додати 1-2 ст. л. води. Накрити тісто серветкою і поставити в холодильник на 30 хв. Крок 2
На присипаному борошном столі тонко розкачати тісто, прокласти їм дно і боки змащеній маслом форми. Зробити кілька проколів виделкою, випікати 10-15 хв. при 170 ° С. Крок 3
Приготувати начинку польського пасхального пирога. Відокремити жовтки від білків. Апельсиновий сік змішати з 300 г цукру, цедрою і жовтками. Збити міксером до отримання маси однорідної консистенції. Крок 4
Білки для тесту пирога збити міксером в міцну піну і потім поступово, невеликими порціями ввести в суміш. Додати крохмаль, дуже ретельно перемішати. Крок 5
Розігріти духовку до 180 ° С. У форму з випеченим тестом пирога влити отриману апельсинову масу і повернути в духовку ще на 20 хв. Крем повинен грунтовно загуснути. Крок 6
Приготувати зацукровані апельсини. З 1 апельсина вичавити сік. Всипати в кухлик 150 г цукру, влити 100 мл води і варити 10-15 хв., До отримання сиропу середньої густини, зняти піну. Додати вичавлений сік і довести до кипіння. Два апельсина нарізати кружальцями завтовшки 0,5 см, залити гарячим сиропом і варити 10 хв., Поки вони не стануть прозорими. Викласти апельсини на сито, дати охолонути. Прикрасити готовий пиріг кружками з апельсинів і смаженим мигдалем. Корисна порада
За бажанням, в сироп, в якому варяться кружечки апельсинів для прикраси польського пасхального пирога, можна додати паличку кориці, зірочку бадьяна або стручок ванілі.
До речі Тісто польського пасхального пирога слід обов'язково гарненько охолодити: так воно стане більш пластичним, і його буде легше розкачати в тонкий пласт, як і сказано в рецепті.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!