Холодець з свинини І яловичини

Холодець зі свинини і яловичини у нас традиційно готують до різдвяного або новорічного застілля. Тобто, блюдо відноситься до розряду & laquo; з особливої ​​нагоди & raquo ;. Однак багато років тому холодець, або холодець, російською Півночі готували з вельми утилітарною метою: щоб було зручно брати їжу в дорогу. М'ясо довго варили, потім разом з бульйоном виносили на холод, де маса застигала. Її нарізали, упаковували в берестяні торби і брали з собою в довгий шлях купці, воїни, мисливці. Захотів пообідати чи повечеряти & mdash; дістав шматок і розігрів на багатті. Зручно і ситно! У наш же час на перше місце виходить все-таки смак, тому традиційний рецепт холодцю зі свинини і яловичини ми трохи видозмінили, додавши в нього біле вино для особливо вишуканих нот і тонкого аромату.
& nbsp;

холодець з свинини І яловичини

Інгредієнти

  • сіль
  • свинина – 500 г
  • часник – 2 зубчики
  • телятина – 500 г
  • цибулина – 1 шт
  • біле сухе вино – 300 мл
  • теляча ніжка – 1 шт
  • бекон – 250 г
  • мадера – 4 ст. л.
  • зелень (тархун, петрушка, чебрець) – по 4-5 гілочок
  • яловичина – 500 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 холодець з свинини і яловичини

Лук і часник для холодцю очистити. Зелень вимити і зв'язати ниткою в букет. Покласти в каструлю телячу ніжку, бекон, зелень, цибулю, часник і м'ясо. Влити вино і воду. Варити на повільному вогні 5 ч. Крок 2

холодець з свинини І яловичини

вийняти м'ясо і ніжку з бульйону. Бульйон процідити. Зняти м'ясо з кістки і дрібно порубати разом з яловичиною, телятиною і свининою. Приправити сіллю і перцем, влити мадеру і перемішати. Крок 3

холодець з свинини І яловичини

Перекласти м'ясну масу в форму. Влити бульйон. Остудити, потім помістити в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл холодець можна прикрасити зеленню. Корисна порада

Щоб холодець зі свинини і яловичини вийшов більш ароматним, покладіть в бульйон за 5 хвилин до його готовності пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Після чого процідіть і готуйте за рецептом.

До речі

Якщо ідея використання бекону здається вам сумнівною, не кладіть його. Однак знайте, що така добавка додає смаку холодцю зі свинини і яловичини легкі копчені, & laquo; димні & raquo; ноти.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)