Імператорська паска

Ця паска вимагає кілька днів для приготування, тому почніть її готувати заздалегідь.

Інгредієнти

  • 1,2 кг жирного сиру
  • 250 г вершкового масла
  • 10 жовтків
  • 150 г цукрової пудри
  • 100 г смажених горіхів кешью
  • 100 г очищеного смаженого мигдалю
  • 100 г цукатів з апельсинових кірочок
  • 100 г в’яленої груші
  • 100 г «шоколадної» кураги
  • по 60 г темного і світлого дрібних родзинок
  • 120-150 мл рому
  • 2 ст. л. ванільного цукру

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ІМПЕРАТОРСЬКИЙ ВЕЛИКДЕНЬ

Порубаєте горіхи шматочками різного розміру. Наріжте невеликими однаковими кубиками цукати, в’ялені груші і курагу. Покладіть ці та інші сухофрукти і горіхи в пластиковий контейнер, залийте ромом і & nbsp; залиште мінімум на 24 год, можна на 72 год. Крок 2

 ІМПЕРАТОРСЬКИЙ ВЕЛИКДЕНЬ

Відіжміть сир під важким пресом, виклавши його в застелений кухонним рушником друшляк, мінімум 4 ч, потім протріть сир через тонке сито. Крок 3

ІМПЕРАТОРСЬКИЙ ВЕЛИКДЕНЬ

Вершкове масло і жовтки доведіть до кімнатної температури. Міксером збийте масло з ванільним цукром до пишності. Окремо збийте жовтки з цукровою пудрою до білого. Крок 4

ІМПЕРАТОРСЬКИЙ ВЕЛИКДЕНЬ

З’єднайте сир з жовтками , а потім зі & nbsp; збитим маслом, продовжуючи збивати міксером. Маса повинна вийти дуже повітряної. Додайте в неї горіхи і сухофрукти (без рідини, якщо вона залишилася) і перемішайте лопаткою. Крок 5 Форму для паски застелите змоченою в коньяку марлею, викладіть сирну масу шарами, накрийте зверху звисаючими краями марлі і поставте в холодильник на 48 год. Перед подачею переверніть паску на блюдо, видаліть марлю, прикрасьте паску на свій розсуд.

0/5 (0 Reviews)