ПАСКУ

Паска – найдавніше обрядову страву на Пасха. На Русі вважалося, що якщо паску вдався, то весь рік в сім'ї буде все добре.

Інгредієнти

  • молоко – 250 мл
  • дріжджі пресовані – 40 г
  • 200 г свіжої малини
  • яйце – 4 шт
  • декоративна обсипання для випічки
  • 250 г свіжої полуниці
  • цукор – 150 г
  • 100 г кураги
  • борошно – 500 г
  • м'ята свіжа
  • 120 г вершкового масла
  • сіль
  • 2 г ванільної есенції
  • 60 г готової глазурі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготувати опару. Для цього залити дріжджі 100 мл теплої води, додати 1 ч. Л. цукру і відставити на 10 хв. для процесу бродіння. У тепле молоко додати сіль, підготовлені дріжджі, 1 ст. л. цукру і близько половини просіяного борошна. Замісити тісто до стану густої сметани. Поставити опару в тепле місце без протягів на 2 ч.

Крок 2 Підмісити до опари залишилися борошно і цукор, яйця, ванільну есенцію. Вимішуючи тісто, останнім додати м'яке масло. Тісто має мати однорідну консистенцію, бути еластичним і відставати від рук. Курагу, нарізану кубиками, обваляти в невеликій кількості борошна і змушують в тісто. Поставити тісто для бродіння на 1 ч в тепле місце. Потім обмять кулаком і знову дати піднятися. Крок 3 Розділити на кульки, перекласти в формочки, змащені маслом. Випікати в попередньо розігрітій духовці близько 20 хв. при температурі 180 ° C. Вийняти паски з духовки, дати їм охолонути при кімнатній температурі, покрити глазур'ю і обсипанням. Подавати зі свіжими ягодами і м'ятою.

0/5 (0 Reviews)