Паска – найдавніше обрядову страву на Пасха. На Русі вважалося, що якщо паску вдався, то весь рік в сім'ї буде все добре.
Інгредієнти
- молоко – 250 мл
- дріжджі пресовані – 40 г
- 200 г свіжої малини
- яйце – 4 шт
- декоративна обсипання для випічки
- 250 г свіжої полуниці
- цукор – 150 г
- 100 г кураги
- борошно – 500 г
- м'ята свіжа
- 120 г вершкового масла
- сіль
- 2 г ванільної есенції
- 60 г готової глазурі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготувати опару. Для цього залити дріжджі 100 мл теплої води, додати 1 ч. Л. цукру і відставити на 10 хв. для процесу бродіння. У тепле молоко додати сіль, підготовлені дріжджі, 1 ст. л. цукру і близько половини просіяного борошна. Замісити тісто до стану густої сметани. Поставити опару в тепле місце без протягів на 2 ч.
Крок 2 Підмісити до опари залишилися борошно і цукор, яйця, ванільну есенцію. Вимішуючи тісто, останнім додати м'яке масло. Тісто має мати однорідну консистенцію, бути еластичним і відставати від рук. Курагу, нарізану кубиками, обваляти в невеликій кількості борошна і змушують в тісто. Поставити тісто для бродіння на 1 ч в тепле місце. Потім обмять кулаком і знову дати піднятися. Крок 3 Розділити на кульки, перекласти в формочки, змащені маслом. Випікати в попередньо розігрітій духовці близько 20 хв. при температурі 180 ° C. Вийняти паски з духовки, дати їм охолонути при кімнатній температурі, покрити глазур'ю і обсипанням. Подавати зі свіжими ягодами і м'ятою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!