Паска за старовинним рецептом слід готувати з дійсно якісних інгредієнтів: хорошого вершкового масла без рослинних добавок, найсвіжіших яєць, натурального молока, борошна вищого сорту. Тоді випічка вийде ніжною, повітряної, апетитною. Що стосується пропорцій, майте на увазі, що, наприклад, кількість борошна може варіюватися в більшу або меншу сторону, в залежності від її вологості, розміру яєць або жирності молока. Тісто для паски за старовинним рецептом не повинно бути занадто крутим або рідким, зате просто зобов'язана легко відставати від рук і стінок посуду. Якщо ви все зробите правильно, результат вас приємно здивує.
Інгредієнти
- вершкове масло – 500 г
- родзинки без кісточок – 100 г
- молоко – 500 мл
- цукор – 400 г
- свіжі дріжджі – 50 г
- борошно – 700-900 г (скільки «візьме» молоко) + 2 ст. л. для обвалювання родзинок
- яйця – 6 шт.
- сіль – 1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для приготування тіста паски за старовинним рецептом вершкове масло наріжте маленькими кубиками і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Ізюм промийте, залийте теплою водою і залиште на 15 хвилин. Потім викладіть на паперовий рушник і обсушити. Крок 2
Для опари тіста паски молоко налийте в каструлю і підігрійте до 35 ° C. Додайте 1 ст. л. цукру і перемішайте. Накришить дріжджі і розчиніть їх. Всипте 200 г просіяного борошна і перемішайте. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години. Крок 3
Для тесту паски яйця збийте міксером з цукром, що залишився і сіллю. Додайте в піднялася опару і перемішайте. Всипте порціями решту просіяне борошно і ретельно вимісити тісто. Крок 4
Додайте м'яке вершкове масло. Знову вимісити. Накрийте тісто для паски рушником і залиште в теплому місці для підйому на 2 години. Потім обомніте і знову дайте піднятися. Ізюм перемішайте з борошном. Додайте в тісто, що підійшло і знову ретельно вимісити. Форми вистелити промасленим папером для випічки. Якщо форми силіконові, змочіть їх прохолодною водою. Крок 5
Приготоване тісто для паски розкладіть по підготовлених формам не більше ніж на половину висоти. Накрийте рушниками і дайте піднятися. На це піде близько 30 хвилин. Крок 6
Духовку нагрійте до 180 ° C. Форми з пасками обережно переставте на деко. Помістіть його в духовку. Випікайте паски близько 50 хвилин до готовності. Паскам дайте трохи охолонути у формах, потім обережно викладіть їх на решітку. Крок 7
Повністю остиглі паски за старовинним рецептом можна прикрасити будь-який глазур'ю, а також кольоровим цукром або кондитерської посипкою. Корисна порада
Готовність паски, приготовленого за старовинним рецептом, перевіряйте за допомогою тонкої дерев'яної шпажки. Проткніть нею кекс і вийміть. Якщо шпажка суха, то паска готова.
До речі В старовинний рецепт паски ви цілком можете внести певні зміни, наприклад, додати в тісто рубані горіхи або дрібно нарізані натуральні цукати.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!