ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ В ДУХОВЦІ

Паска в духовці в процесі випікання поширює по приміщенню такий аромат, що чекати його готовності & mdash; справжнє випробування! А якщо господиня ще й робить це в Чистий четвер, як наказує православна традиція, то думка про нестерпне чекання протягом трьох днів може кого завгодно ввести в повне зневіру. Але терпіння буде сповна винагороджено! Прийде час, ви покладете великий шматок паски на свою тарілку, помилуєтеся красою пишного золотистого м'якушки і, нарешті, спробуєте & hellip; Справжню насолоду гарантуємо!

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ В ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • великі яйця – 4 шт.
  • борошно – 330 г
  • сіль – на кінчику ножа
  • молоко – 250 мл
  • свіжі дріжджі – 25 г
  • цукор – 150 г
  • ванільний цукор – 1 ст. л.
  • вершкове масло – 70 г
  • мелений кардамон – 1/2 ч. л .
  • родзинки – 100 г
  • цукати – 100 г
  • очищений фундук – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Яйця для тесту паски (3 шт.) Розділіть на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник до використання: в цьому випадку вони будуть легше збивати в міцну піну. Жовтки залиште при кімнатній температурі. Крок 2 Борошно і сіль для тіста паски просійте в миску через дрібне сито. Молоко налийте у велику каструлю і підігрійте до 35 ° C. Додайте в нього розкришені дріжджі і, помішуючи, розчиніть їх. Крок 3 Додайте 50 г звичайного цукру, ванільний і перемішайте. Всипте половину борошняної суміші. Вимісити. Ємність з опарою накрийте чистим рушником або харчовою плівкою і приберіть на 2 години в тепле місце. Крок 4 Вершкове масло наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Яєчні жовтки для тесту паски збийте міксером з цукром, що залишився. Крок 5 У підійшла опару додайте борошно, що залишилося, збиті жовтки і м'яке вершкове масло. Вимісити гладке еластичне тісто. Яєчні білки збийте в міцну піну. Додайте в тісто для паски разом з кардамоном і швидко перемішайте. Дайте піднятися протягом 2 годин. Крок 6 Ізюм ретельно промийте, залийте гарячою водою і залиште на 15 хвилин. Потім викладіть на паперовий рушник і дайте обсохнути. Цукати дрібно наріжте. Фундук порубати. Крок 7 Форму або кілька форм вистелити промасленим папером для випічки. Силіконові – змочіть прохолодною водою. У тісто для паски додайте родзинки, цукати і фундук. Крок 8 Готове тісто для паски розкладіть по формах не більше ніж на половину висоти і помістіть їх на деко. Прикрийте чистим рушником і залиште на 20 хвилин. Крок 9 Верх пасок змастіть злегка збитим яйцем. Духовку нагрійте до 200 ° C. У нижню частину її поставте деко, наповнений водою. Паски помістіть в духовку на середній рівень. Випікайте 1 годину. Корисна порада

Тісто для паски не любить протягів. Тому, якщо це необхідно, заздалегідь провітріть приміщення, в якому ви збираєтеся готувати, а потім щільно закрийте вікна та двері.

Господині на замітку

& nbsp;

& nbsp;

< p> & nbsp;

до речі

Багато додають в тісто паски цільні яйця. Але буде значно краще, якщо ви витратите зайві & nbsp; 5 хвилин і зіб'є білки і жовтки окремо, як для бісквіта. Паска в цьому випадку вийде більш пишним і ніжним.

0/5 (0 Reviews)