Я буквально закохалася в цю холодну закуску, ледь спробувавши: ніжна, солоновато-підкопченим червона рибка з соковитим вершково-сирним сиром на ароматному чорному Бородінському хлібі, що відтіняють гіркуватістю свіжої руколи & hellip; Воістину, просто дивовижне поєднання кольорів і смаків! Приготуйте їх для романтичної вечері або фуршетного столу. Сподіваюся, Вам воно сподобається також сильно, як і мені! P.S. Риба & ndash; одна з основних складових даної закуски, від її смаку залежить загальне враження від страви. Постарайтеся вибрати ту, що зроблена методом натурального копчення, без додавання штучних ароматизаторів (типу рідкого диму) і зайвих консервантів (про що свідчить короткий термін зберігання). Але ось незвично-насичений яскраво-червоний колір м'яса нерки нехай Вас не бентежить: їм вона і відрізняється від інших риб сімейства лососевих, оскільки в природному середовищі більше за інших захоплюється особливими, багатими на каротиноїди дрібними рачками-каланид. До речі, друга назва нерки & ndash; & Laquo; Красниця & raquo ;, правда, отримала його рибка нема за колір м'яса, як можна було б подумати, а за червоний & laquo; шлюбний наряд & raquo; під час нересту.
Зимова їжа Їстівні подарунки x Інгредієнти
- чорний бородинський хліб – 150 г (4 шматки товщиною близько 0,8 см)
- філе подкопченной нерки – 100 г (шматком або скибочок)
- вершковий сирний сир Almette – 75 г
- свіжа рукола для прикраси – 12 листочків
- білий або чорний кунжут для прикраси (за бажанням) – трохи насіння
- пластикові або дерев'яні шпажки для канапе – 12 шт.
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Якщо Ви придбали хліб цілим цеглинкою, зріжте у нього підгорілі окраєць і краю і наріжте м'якуш на скибочки товщиною близько 0,8 см. Якщо у Вас вже готова нарізка , бажано також видалити у неї занадто горілі скоринки, щоб канапе не гірчить. Крок 2
Упаковку з рибою (якщо вона вакуумна) і баночку з сирним сиром (повинна бути герметична) помийте теплою водою з невеликою кількістю мила, щоб видалити з них мікробів (т. К. Інгредієнти в цьому страві не піддаються тепловій обробці). Зелень рукколи також сполосніть теплою, потім прохолодною проточною або фільтрованої водою і обсушити на паперовій серветці. Крок 3 Якщо Ви купили філе риби одним шматком, наріжте його на тонкі скибочки гострим ножем. Крок 4
Візьміть один підготовлений скибочку хліба, змастіть його сирним сиром, щільно викладіть на нього ¼ усієї кількості риби, необхідної за рецептом, і злегка притисніть її руками. Крок 5
Другий скибочку хліба також змастіть сирним сиром і накрийте їм (намазала стороною вниз) перший рибний бутерброд, притисніть рукою. Крок 6
Змастіть зверху собі шматок хліба сирним сиром і щільно викладіть на нього ще ¼ риби (бажано, щоб утворився рівний шар без пустот). Крок 7
Гострим ножем обріжте у отриманого багатошарового бутерброда нерівні виступаючі краї рибних скибочок (для більш акуратного вигляду майбутніх канапе), а потім розріжте його на шість однакових частин. Крок 8
Прикрасьте кожне канапе насінням кунжуту (необов'язково) і листком рукколи і перенесіть закуску на тарілку сервіровки. Із залишками інгредієнтів ще для шести канапе поступите так само, як описано вище. Крок 9
до подачі приберіть канапе в прохолодне місце (в холодильник або на балкон, якщо температура на вулиці не вище 12-15 ° С), прикривши їх зверху харчовою поліетиленовою плівкою. Безпосередньо перед подачею плівку зніміть і вставте в кожне канапе по шпазі. Смачного! Корисна порада
Для канапе брала нерки фірми Меридіан. Якщо Ви таку в продажу не знайшли, можете спробувати замінити її на копчену сьомгу або форель.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!