МОРСЬКА ФОРЕЛЬ, запечена з хлібними НАЧИНКОЙ І ТРАВАМИ

Форель, запечена з лимоном і травами – & nbsp; популярний варіант приготування цієї риби. Рецепт можна & nbsp; удосконалити, нафарширований форель сумішшю з хлібних крихт, цибулі шалот і часнику.

 мОРСЬКА ФОРЕЛЬ, запечена з хлібними НАЧИНКОЙ І ТРАВАМИ

Інгредієнти

  • 1 морська форель вагою 2-2,8 кг
  • 2 склянки свіжих хлібних крихт з хліба на заквасці
  • 1 цибулина шалот
  • 1 зубчик часнику
  • 1 пучок петрушки
  • по 2 гілочки чебрецю і орегано
  • 2 ст. л. вержюса (кислого виноградного соку), або лимонного соку, або білого бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. оливкового масла + ще трохи
  • сіль, мелений чорний перець

Для подачі:

  • цедра 1 лимона
  • по 4-5 гілочок петрушки і м'яти (тільки листя)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

МОРСЬКА ФОРЕЛЬ, запечена з хлібними НАЧИНКОЙ І ТРАВАМИ

Очистіть і подрібніть шалот і часник. Дрібно порубати зелень. Крок 2

МОРСЬКА ФОРЕЛЬ, запечена з хлібними НАЧИНКОЙ і ТРАВАМИ

Розігрійте в сковороді суміш оливкової і вершкового масла, обсмажте шалот і часник до прозорості, 1 хв. Додайте трави і хлібні крихти, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте і зніміть з вогню. Крок 3

МОРСЬКА ФОРЕЛЬ, запечена з хлібними НАЧИНКОЙ І ТРАВАМИ

Рибу випатрати, очистіть від луски, видаліть зябра. Промийте під холодною проточною водою, обсушити паперовими рушниками, посоліть і поперчіть зсередини і зовні. Крок 4

МОРСЬКА ФОРЕЛЬ, запечена з хлібними НАЧИНКОЙ І ТРАВАМИ

Розігрійте духовку в режимі конвекції до 190 ° С. Нафаршіруйте рибу хлібної сумішшю і покладіть на застелений пергаментом деко. Полийте оливковою олією, вержюсом або його замінниками. Запікайте 25 хв. Крок 5

МОРСЬКА ФОРЕЛЬ, запечена з хлібними НАЧИНКОЙ і ТРАВАМИ

Перед подачею посипте крупно нарубаної сумішшю петрушки і м'яти з цедрою. Подавайте, полив оливковою олією. До речі

Рецепт надано Меггі Бір, шеф-кухарем, & nbsp; ресторатором і виробником продуктів харчування (Австралія).

0/5 (0 Reviews)