Форель, запечена з лимоном і травами – & nbsp; популярний варіант приготування цієї риби. Рецепт можна & nbsp; удосконалити, нафарширований форель сумішшю з хлібних крихт, цибулі шалот і часнику.
Інгредієнти
- 1 морська форель вагою 2-2,8 кг
- 2 склянки свіжих хлібних крихт з хліба на заквасці
- 1 цибулина шалот
- 1 зубчик часнику
- 1 пучок петрушки
- по 2 гілочки чебрецю і орегано
- 2 ст. л. вержюса (кислого виноградного соку), або лимонного соку, або білого бальзамічного оцту
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. оливкового масла + ще трохи
- сіль, мелений чорний перець
Для подачі:
- цедра 1 лимона
- по 4-5 гілочок петрушки і м'яти (тільки листя)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Очистіть і подрібніть шалот і часник. Дрібно порубати зелень. Крок 2
Розігрійте в сковороді суміш оливкової і вершкового масла, обсмажте шалот і часник до прозорості, 1 хв. Додайте трави і хлібні крихти, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте і зніміть з вогню. Крок 3
Рибу випатрати, очистіть від луски, видаліть зябра. Промийте під холодною проточною водою, обсушити паперовими рушниками, посоліть і поперчіть зсередини і зовні. Крок 4
Розігрійте духовку в режимі конвекції до 190 ° С. Нафаршіруйте рибу хлібної сумішшю і покладіть на застелений пергаментом деко. Полийте оливковою олією, вержюсом або його замінниками. Запікайте 25 хв. Крок 5
Перед подачею посипте крупно нарубаної сумішшю петрушки і м'яти з цедрою. Подавайте, полив оливковою олією. До речі
Рецепт надано Меггі Бір, шеф-кухарем, & nbsp; ресторатором і виробником продуктів харчування (Австралія).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!