Якщо ви ніколи не їли пирогів з качкою & ndash; це ваш шанс відтворити цілісну картину & nbsp; гастрономічного світу. Тому що без такого пирога & ndash; ароматного, соковитого, ситного і вишуканого & nbsp; одночасно & ndash; вона все ж не буде повною.
Інгредієнти
Для тіста:
- 3 склянки борошна
- 150 г вершкового масла
- 1 яєчний жовток
- 1/2 ч. Л. солі
Починайте готувати за 3,5 год до подачі
- 1 ціла качка з потрохами, вагою близько 2 кг
- 1 велика морквина
- 1 середній стебло цибулі-порею (тільки біла частина)
- 2 черешки селери
- 1 середня цибулина
- 150 г грибів (печериці, гливи, шиітаке)
- 1 яйце
- 5 ст. л. вершкового масла
- 3 ст. л. борошна
- 1 лавровий лист
- 2 бутони гвоздики
- 3/4 ч. л. меленого білого перцю
- 1/2 ч. л. сухого чебрецю
- сіль
- 1 жовток для змазування
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для начинки попатраєте качку, очистіть її шлунок, видаліть зайві судини з сердечка і печінки. Влийте в каструлю 2 л води, додайте 2 ч. Л. солі, на сильному вогні доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу воду качку і шлунок. Доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь до невеликого і варіть 30 хв. Крок 2 Цибулину розріжте навпіл, морква, порей і селера наріжте великими шматками, покладіть в бульйон. Додайте гвоздику і лавровий лист. Посоліть, варіть 1 ч. Крок 3 Поки вариться качка, для тесту просійте борошно з сіллю в миску. Масло наріжте маленькими кубиками, покладіть в борошно, перемішайте пальцями. Додайте крижану воду – від 1/2 до 1 склянки, вимісити, щоб вийшло еластичне тісто. Накрийте і покладіть в холодильник до використання. Крок 4 Готову качку і шлунок вийміть з бульйону (м'ясо повинно вільно відділятися від кісток), остудіть, зніміть м'ясо і дуже дрібно наріжте разом зі шлунком. Бульйон процідіть – тут вам знадобиться 1 стакан (решту бульйону можна подати потім до пирога). Крок 5 Наріжте качине сердечко маленькими шматочками, печінку – трохи крупніше, гриби – тонкими скибочками. У сковороді розігрійте 3 ст. л. масла, покладіть сердечко і гриби, готуйте 3 хв. Додайте печінку і борошно, готуйте, помішуючи, 30 сек. Поступово влийте стакан бульйону, помішуючи, щоб не утворювалися грудки. Готуйте 5 хв. Крок 6 У яйця відокремте білок від жовтка. Зніміть сковороду з вогню, додайте жовток, чебрець, білий перець, сіль і перемішайте. Додайте качине м'ясо. Білок збийте з дрібкою солі в пишну піну, акуратно додайте в начинку. Крок 7 Залишилися маслом змастіть форму для пирога (діаметром не менше 25 см). Тісто розділіть на дві частини: 2/3 і 1/3. Розкачайте більшу частину в тонкий коло такого розміру, щоб тісто закрило краю форми і трохи звисають з боків. Викладіть начинку, розрівняйте. Накрийте другою частиною тіста, так само тонко розкачане. Крок 8 Защипніть краю, змастіть пиріг жовтком, зробіть отвори для виходу пари. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку і випікайте, поки пиріг не стане золотисто-коричневим, приблизно 1 ч. Перед подачею дайте пирога трохи постояти. До речі
Цей пиріг можна приготувати з великою кількістю качиної печінки & ndash; начинка буде значно ніжніше і ароматні. Печінку можна класти в начинку, майже не обсмажуючи & ndash; вона приготується під час випікання, тільки тонко наріжте її і присипте борошном.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!