Цей варіант кексу дуже ароматний, ніжний з коричної начинкою в самий раз для чаювання і душевних розмов.
Інгредієнти
- кориця – 1,5 ч. л.
Глазур:
- крем-сир (у мене рикотта) – 110 г
- цукрова пудра – 50 г
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
Начинка:
- вершкове масло – 55 г
- коричневий цукор – 59 г
- борошно – 30 г
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
Тісто:
- вершкове масло – 170 г
- цукор – 150 г
- яйце – 3 шт.
- борошно – 225 г
- розпушувач – 10 г
- кефір – 100 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- сіль щіпка
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Корична начинка: масло кімнатної температури змішати з корицею, цукром, борошном і ванільний цукром. І залишити в сторону.
Крок 2 Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром до кремової, повітряної консистенції. Продовжуючи збивати, вбити по одному яйцю, після кожного добре збиваючи масу. Додаємо половину кефіру і половину просіяного борошна і все добре перемішуємо, потім додаємо другу половину кефіру, борошна і розпушувач, ванільний цукор і ще раз все перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 3 Змастити форму маслом і надсилати борошном, викласти половину тіста і зверху коричну начинку, ножем сформувати розлучення і закрити половиною тесту. Ставимо в розігріту до 160 градусів духовку. Випікаємо 50-60 хв. готовність перевіряємо шпажкою. Коли кекс готовий охолоджуємо на решітці.
Крок 4 Глазур: змішування всі інгредієнти і змащуємо кекс.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!