Кекс з корицею/CUPCAKE WITH CINNAMON

Цей варіант кексу дуже ароматний, ніжний з коричної начинкою в самий раз для чаювання і душевних розмов.

 кекс з корицею/CUPCAKE WITH CINNAMON

Інгредієнти

  • кориця – 1,5 ч. л.

Глазур:

  • крем-сир (у мене рикотта) – 110 г
  • цукрова пудра – 50 г
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.

Начинка:

  • вершкове масло – 55 г
  • коричневий цукор – 59 г
  • борошно – 30 г
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.

Тісто:

  • вершкове масло – 170 г
  • цукор – 150 г
  • яйце – 3 шт.
  • борошно – 225 г
  • розпушувач – 10 г
  • кефір – 100 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • сіль щіпка

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Корична начинка: масло кімнатної температури змішати з корицею, цукром, борошном і ванільний цукром. І залишити в сторону.

Крок 2 Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром до кремової, повітряної консистенції. Продовжуючи збивати, вбити по одному яйцю, після кожного добре збиваючи масу. Додаємо половину кефіру і половину просіяного борошна і все добре перемішуємо, потім додаємо другу половину кефіру, борошна і розпушувач, ванільний цукор і ще раз все перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 3 Змастити форму маслом і надсилати борошном, викласти половину тіста і зверху коричну начинку, ножем сформувати розлучення і закрити половиною тесту. Ставимо в розігріту до 160 градусів духовку. Випікаємо 50-60 хв. готовність перевіряємо шпажкою. Коли кекс готовий охолоджуємо на решітці.

Крок 4 Глазур: змішування всі інгредієнти і змащуємо кекс.

0/5 (0 Reviews)