Класика радянської ресторанної кухні, котлета по-київськи, довгий час залишалася обов'язковим атрибутом святкового застілля. Зараз наші кулінарні кордону розширилися, і ми майже забули київську котлету. Але чому б іноді не згадати це прекрасне блюдо?
Інгредієнти
- 4 філе курячої грудки
- 180 г вершкового масла
- 5-6 гілочок петрушки
- 2-3 яйця
- мука
- панірувальні сухарі
- рослинне масло для фритюру
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
1. Розріжте масло на 4 & nbsp; частини та & nbsp; покладіть в & nbsp; морозильник. Крок 2
2. Покладіть куряче філе на робочу поверхню, відокремте мале філе і & nbsp; відкладіть, воно знадобиться пізніше. Крок 3 3. Починаючи з & nbsp; товстої частини, акуратно подрежьте філе і & nbsp; розкрийте його як книгу. Накрийте харчової плівкою і & nbsp; відбийте до рівномірної товщини. Посоліть і & nbsp; трохи поперчіть з усіх боків. Крок 4
4. Відокремте листя петрушки від & nbsp; стебел і & nbsp; дуже дрібно наріжте. Дістаньте вершкове масло і & nbsp; обваляйте в & nbsp; петрушці. Викладіть шматки масла в & nbsp; центр філе, зверху накрийте малим філе. Крок 5
5. Поверніть котлету, акуратно підвертаючи усі куточки всередину (як & nbsp; голубець), щоб масло не витекло назовні. Повинна вийти компактна котлета подовженої форми. Кожну котлету загорніть в & nbsp; харчову плівку & nbsp; – так котлета збережуть форму. Приберіть в & nbsp; морозильник на 10 & nbsp; хв. Крок 6 6. Насипте в & nbsp; тарілки муку і & nbsp; панірувальні сухарі. Розбийте яйця в & nbsp; тарілку і & nbsp; злегка збийте. Крок 7
7. Промокніть котлети паперовими рушниками. Умочіть котлету в & nbsp; борошні з усіх боків, струсіть надлишки, потім опустіть в & nbsp; яйце, струсіть, обваляйте в & nbsp; сухарях. Потім знову занурте в & nbsp; яйце і & nbsp; сухарі. Покладіть котлети на & nbsp; тарілку і & nbsp; приберіть в & nbsp; морозильник на 10 & nbsp; хв. Крок 8 8. Розігрійте духовку до 180 & nbsp; ° С. Розігрійте в & nbsp; каструлі або фритюрниці рослинне масло, поки на & nbsp; поверхні не почнуть з'являтися бульбашки. Обсмажте котлети з усіх боків до & nbsp; золотистої скоринки, 2-3 хв. Акуратно перекладіть на деко і & nbsp; доведіть до готовності в & nbsp; духовці, 10-12 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!