Великий паску прикрасить пасхальний стіл і порадує всю родину. Паска виходить м'яким всередині і щільним біля стінок, трохи маслянистий, з апетитним ароматом. Тісто виходить ніжним і не кришиться.
паска x Інгредієнти
- 3-4 яйця
- 300 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 20 г рослинного масла
- 1 стакан цукру
- 3 г ванільного цукру
- 30 г дріжджі
- 50 г родзинок
- 0,8-1 кг борошна
- цукрова пудра для посипання
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для опари: підігріти половину молока, розкришити в нього дріжджі і додати 1/3 цукру – розмішати, щоб дріжджі розчинилися. Накрити рушником і поставити в тепле місце підходити на 30-40 хвилин. Крок 2
Яйця з'єднати з цукром, що залишився і збивати до повного розчинення цукру. Вершкове масло розтопити. Крок 3
Починаємо замішувати тісто: змішати опару з яєчною масою, додати розтоплене вершкове масло і рослинна олія. Всипати промитий ізюм, обвалені в борошні. Все ретельно розмішати. Потім починаємо підсипати борошно, постійно помішуючи. Замісити не круто тісто, яке не повинно липнути до рук. Тісто накрити рушником і поставити підходити. Коли тісто підніметься, то обсяг збільшиться в 2 рази. Крок 4
Довести до кипіння молоко, що залишилося і влити в тісто для того, щоб паска не кришиться і довго залишався м'яким. Додати ще трохи борошна і місити тісто до тих пір, поки воно не буде липнути до рук. Знову поставити тісто підходити в тепле місце. Крок 5
Коли тісто знову підніметься, перекласти його в змащену маслом і присипану борошном форму, заповнивши її на третину. Поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько години. Готову паску вийняти з форми, дати охолонути і прикрасити цукровою пудрою. Корисна порада
За бажанням можна додати в тісто цукати, горіхи, родзинки, а також терту цедру лимона або апельсина.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!