КУЛИЧ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Великий паску прикрасить пасхальний стіл і порадує всю родину. Паска виходить м'яким всередині і щільним біля стінок, трохи маслянистий, з апетитним ароматом. Тісто виходить ніжним і не кришиться.

 кУЛИЧ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

паска x Інгредієнти

  • 3-4 яйця
  • 300 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 20 г рослинного масла
  • 1 стакан цукру
  • 3 г ванільного цукру
  • 30 г дріжджі
  • 50 г родзинок
  • 0,8-1 кг борошна
  • цукрова пудра для посипання

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Для опари: підігріти половину молока, розкришити в нього дріжджі і додати 1/3 цукру – розмішати, щоб дріжджі розчинилися. Накрити рушником і поставити в тепле місце підходити на 30-40 хвилин. Крок 2

КУЛИЧ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Яйця з'єднати з цукром, що залишився і збивати до повного розчинення цукру. Вершкове масло розтопити. Крок 3

КУЛИЧ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Починаємо замішувати тісто: змішати опару з яєчною масою, додати розтоплене вершкове масло і рослинна олія. Всипати промитий ізюм, обвалені в борошні. Все ретельно розмішати. Потім починаємо підсипати борошно, постійно помішуючи. Замісити не круто тісто, яке не повинно липнути до рук. Тісто накрити рушником і поставити підходити. Коли тісто підніметься, то обсяг збільшиться в 2 рази. Крок 4

КУЛИЧ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Довести до кипіння молоко, що залишилося і влити в тісто для того, щоб паска не кришиться і довго залишався м'яким. Додати ще трохи борошна і місити тісто до тих пір, поки воно не буде липнути до рук. Знову поставити тісто підходити в тепле місце. Крок 5

КУЛИЧ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Коли тісто знову підніметься, перекласти його в змащену маслом і присипану борошном форму, заповнивши її на третину. Поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько години. Готову паску вийняти з форми, дати охолонути і прикрасити цукровою пудрою. Корисна порада

За бажанням можна додати в тісто цукати, горіхи, родзинки, а також терту цедру лимона або апельсина.

0/5 (0 Reviews)