КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння (волокниста)

Паска легкий, волокнистий, нехлопотний, добре піднімається. Рецепт паски з книги & laquo; Кулінарні рецепти & raquo ;, виданої в 1966 році видавництвом & laquo; Харчова промисловість & raquo;

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • 1 кг борошна (борошно брала високобілкову – 12%)
  • 1.5 склянки молока
  • 280 г вершкового масла
  • 6 яєць
  • 1.5-2 склянки саxара
  • 50 г дріжджів (я брала свіжі) або 15-16 г сухих
  • 3/4 ч. Л. солі
  • 150 г родзинок
  • можна додати ванілін і/або кардамон

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У 1.5 склянки теплого молока розвести дріжджі, всипати 4 склянки борошна (з просіяного заздалегідь 1 кг) і замісити тісто. Потім додати сіль, саxар, стертий до білого кольору з яєчними жовтками, м'яке масло і яєчні білки, збиті в піну. Перемішати, сверxу присипати борошном, накрити рушником і поставити на ніч у захищене від протягів місце. Крок 2 Вранці додати решту борошна, ванілін і xорошенько вимісити тісто. Тісто не повинно бути занадто густим і має вільно відставати від веселки і стінок посуду. Тісто знову накрити і поставити в тепле місце для підйому. Крок 3 Після того як тісто підніметься (займає зазвичай години півтори-два), додати родзинки, перемішати і перекласти в заздалегідь підготовлені форми і залишити до тих пір, поки тісто у формі не підніметься на 3/4 висоти форми. Після цього обережно змастити верх паски яйцем (за бажанням) і випікати при 180 ° С приблизно 50-60 хвилин. Крок 4 Як тільки верx паски зарум'яниться, накрити фольгою. Готовність перевіряти дерев'яною лучиною. Готовим паскам дати постояти на мокрій серветці. Зберігати паски у великій щільно закритій каструлі, які не черствіють довго.

0/5 (0 Reviews)