Смугаста паска приголомшливо виглядає на святковому столі, а готується досить просто. Ну, по крайней мере, не набагато складніше звичайного! Процес створення страви легко вгадується більш-менш досвідченою господинею навіть по фотографії. Як все відбувається? Солодка сирна маса ділиться навпіл, в одну частину додається шоколад, а друга залишається в незмінному вигляді. Потім вони по черзі викладаються в форму, зверху встановлюється вантаж, і смугаста паска відправляється в холодильник на ніч. Вранці вам залишиться лише перекласти частування на тарілку, прикрасити за бажанням і подати на стіл, насолоджуючись захопленою реакцією домочадців і гостей будинку.
& nbsp;
Інгредієнти
- вершкове масло – 100 г
- волоські горіхи – 200 г
- свіжі ягоди для прикраси
- ринковий сир – 700 г
- гіркий шоколад – 200 г
- цукрова пудра – 5 ст. л.
- вершки жирністю 35% – 500 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати шоколад для паски. Наламати його, покласти в вогнетривку миску, влити 100 мл вершків і поставити на водяну баню. Готувати, помішуючи, до однорідності. Дати охолонути. Волоські горіхи порубати ножем. Крок 2
Вершки для паски збити міксером до отримання пишної маси однорідної консистенції. Сир двічі протерти через дрібне сито і розділити навпіл. Розкласти по двом мисках. Крок 3
Вершкове масло розм'якшити до кімнатної температури. В одну частину сиру додати 2/3 збитих вершків, половину вершкового масла і 3 ст. л. цукрової пудри. Збити міксером до отримання однорідної маси і з'єднати з половиною порубаних горіхів. До другої частини сиру покласти шоколад, що залишилися масло, вершки і цукрову пудру. Ретельно перемішати, додати решту горіхи. Крок 4
Форму для паски вистелити попередньо змоченою у воді і віджатою тканиною або складеної вдвічі марлею, залишивши звисаючі кінці. Викласти шарами темний і білий сир. Крок 5
Накрити форму кінцями тканини або марлі. Зверху покласти невеликий вантаж. Залишити паску при кімнатній температурі на 2-3 ч, потім переставити на ніч в холодильник. Крок 6
Перед подачею до столу перевернути паску на велику плоску тарілку, акуратно зняти форму і тканину. Прикрасити свіжими ягодами, фруктами або наструганний шоколадом. Корисна порада
Як зберігати смугасту паску, якщо вона не буде з'їдена в день подачі? Ми б рекомендували накрити її вологою марлею, складеною вчетверо, або вологим же рушником & mdash; бавовняним або лляним і прибрати в холодильник.
До речі
Для приготування смугастої паски ви, звичайно, можете використовувати і молочний шоколад, проте саме гіркий забезпечує страві яскравий смак. Та й колір темного шару буде більш насиченим, контрастним по відношенню до білого.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!