Готували ви коли-небудь сирну паску з цукатами? Якщо немає, то саме час освоїти наш простий рецепт! Втілення його в життя не зажадає від вас будь-яких надприродних навичок, а результат точно не розчарує. Головне & mdash; знайти хороший натуральний сир без рослинних добавок: від якості цього інгредієнта у величезній мірі залежить смак всього блюда. Що ж стосується цукатів, то краще використовувати цитрусові, які, на нашу думку, прекрасно доповнюють всі інші інгредієнти і надають сирної паски свіжий, особливо вишуканий аромат.
& nbsp;
Інгредієнти
- 1 кг смачного в міру сухого сиру жирністю 9%
- 500 мл вершків жирністю від 33%
- 4 жовтки
- 250 г вершкового масла
- 160-180 г цукру
- щіпка ванільного цукру
- 20-30 г родзинок
- 50 г цукатів
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати сир для паски. Для цього загорнути його в марлю і покласти на 5-6 год під гніт, щоб видалити зайву вологу. Потім двічі протерти його через сито. Якщо сир погано протирається, можна двічі пропустити його через м'ясорубку. Крок 2
Половину вершків налити в невелику миску, додати жовтки. Вершки підігріти в сотейнику, не доводячи до кипіння, потім збити віночком. Продовжуючи збивати, додати вершки з жовтками і варити на маленькому вогні, не даючи кипіти, поки вершки НЕ загустеют. Зняти з вогню і остудити. Крок 3
Розм'якшене вершкове масло для паски розтерти з цукром до білого кольору. У протертий сир додати загусла вершки, масло з цукром і ванільний цукор. Збити міксером до утворення пишної однорідної маси. Крок 4
Ізюм для паски ретельно промити. Якщо родзинки дуже сухий, його необхідно пропарити на водяній бані, а потім обсушити полотняним рушником або серветками. Цукати – лимонні, апельсинові, дині – дрібно нарізати. Додати родзинки, цукати і ванільний цукор в сирну масу; ретельно перемішати, щоб добавки розподілилися рівномірно. Крок 5
вистелена внутрішню частину пасочніци трохи вологою марлею. Це робиться для того, щоб паска легко виймалася з форми. Дуже щільно заповнити форму сирною масою, прикрити блюдцем, покласти зверху легкий гніт і поставити в холодильник на 10-12 год. Вийняти паску з холодильника, перевернути на тарілку. Спочатку зняти пасочницу, потім марлю. Корисна порада
В сирну паску з цукатами можна додати мигдаль, краще очищений. Щоб видалити шкірку, опустіть його в киплячу воду буквально на 1 хвилину. Потім відкиньте на друшляк і перекладіть в миску з крижаною водою. Очистіть від шкірки, після чого підсушіть мигдаль в не дуже гарячій духовці, порубати і додайте в сирну масу.
До речі Текстура паски з цукатами стане особливо ніжною, & laquo; кремовою & raquo ;, якщо сир ви не тільки протрете через дрібне сито, а й додатково проб'єте занурювальним блендером.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!