КУЛИЧ з фісташками У ЗЕЛЕНІЙ ГЛАЗУРІ

Паска – це і хліб, і солодощі, і прикраса столу. Ось тільки рецепти пасок принципово не відрізняються. Тим хто в цьому році захоче приготувати що-небудь абсолютно нове, ми пропонуємо великодній & nbsp; & quot; хліб & quot ;. Цей рецепт Олени Петрової з Москви. & Nbsp; Вона пече паски за рецептом своєї бабусі. Вони робляться на пахте, завдяки якій тісто виходить повітряним. В принципі пахту можна замінити кислим молоком (його легко приготувати зі склянки натурального молока і однієї столової ложки лимонного соку). У дитинстві Олену дуже вражало оформлення паски: із зеленої глазурі бабуся робила не тільки траву з боків паски, а й зверху – галявинку з весняною зеленню, яку зображували листя м'яти.

КУЛИЧ з фісташками У ЗЕЛЕНІЙ ГЛАЗУРІ

Інгредієнти

  • яйце – 6 шт.
  • просіяне борошно – 600-700 г
  • масло рослинне – для змащування форми
  • сіль – щіпка
  • пахта – 200 мл
  • фісташки очищені – 180 г
  • дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • вершки жирністю 20% – 100 мл
  • фініки без кісточок – 100 г
  • цукор – 400 г
  • фісташки очищені – 100 г
  • пудра цукрова – 200 г
  • шпинат – 200 г
  • сіль морська – 0,5 ч. л.
  • лимон (сік і цедра) – 1/4 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Дріжджі залити 2 ст. л. теплих вершків, залишити на 10 хвилин. Крок 2 Сколотини і вершки нагріти до 38-40 ° С. Всипати борошно, ретельно розмішати, дати молочної суміші охолонути до 35-36 ° С. Ввести спіниться дріжджі і 1 яйце, перемішати. Тісто накрити рушником і залишити в теплі на 1,5 години. Крок 3 Решта яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти з половиною цукру. Білки збити з дрібкою солі і цукром, що залишився в стійку піну. Крок 4 піднялося тісто обмять, з'єднати з жовтками. Акуратно ввести збиті білки, перемішати. Тісто вимісити, знову накрити і залишити в теплі ще на 1 годину. Після закінчення цього часу тісто ще раз обмять. Крок 5 Фісташки і фініки дрібно нарубати, перемішати. Взяти 3-4 середні циліндричні форми для паски, застелити їх пергаментом так, щоб верхній край паперу виступав на 3 см, змастити пергамент рослинним маслом. Тісто розділити на частини по числу форм. Зліпити з тіста коржі, в центр кожної покласти по жмені суміші фісташок і фініків, згорнути в кулі, розкласти по формах – при цьому тісто має заповнити не більше половини обсягу. Дати піднятися протягом 30 хвилин. Крок 6 Випікати паску при 180 ° С 25-30 хвилин. Готові паски вийняти з форми, остудити на рушник, в процесі охолодження перевертаючи їх кожні 5-7 хвилин. Крок 7 Для глазурі фісташки, сіль і цедру дрібно потовкти, додати цукор, лимонний сік. Шпинат залити гарячою водою, довести до кипіння, відкинути на сито, віджати (зберігши рідина), протерти через сито, додати до фісташкової масі. Якщо вийшло занадто “круто”, влити 1-2 ст. л. води від шпинату. Крок 8 Паска прикрасити глазур'ю. Господині на замітку

Також паску можна прикрасити, повернувши його на бік і, виклавши глазур в пергаментний & quot; кульок & quot ;, намалювати з його допомогою по всьому діаметру траву і листки. Сколотини можна замінити сироваткою, що залишилася від домашнього сиру, або в крайньому випадку самим нежирним кефіром.

0/5 (0 Reviews)