КУЛИЧ на кефірі з мигдалем

Спробуйте приготувати паску на кефірі з мигдалем на нашу рецептом і, можливо, він сподобається вам настільки, що в подальшому стане неодмінною частиною сімейного пасхального меню. Головна відмінна риса такого кексу & mdash; приємна вологість і виняткова ніжність. Хочете ще більше підкреслити їх? Додайте в тісто паски на кефірі з мигдалем трохи какао-порошку, який ще й додасть м'якушці приємний світло-шоколадний колір. Але це вже, як то кажуть, справа смаку. А ще з тіста, отриманого із зазначеного тут кількості інгредієнтів, можна приготувати кілька маленьких пасок на кефірі, красиво упакувати їх і подарувати на Пасха близьким і друзям. Ось побачите: вони будуть просто в захваті!

 КУЛИЧ на кефірі з мигдалем

Інгредієнти

  • очищений мигдаль – 120 г
  • свіжі дріжджі – 10 г (або 5 г сухих)
  • питна вода – 70 мл
  • вершкове масло – 120 г
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 170 г
  • борошно – 700 г
  • сода – на кінчику ножа
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • кефір (3,5%) – 200 мл
  • сметана (30%) – 100 г
  • горіхове масло (мигдальне, фундучное, кедрова олія або масло волоського горіха) – 2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Підготуйте мигдаль для паски на кефірі. Мигдаль складіть в чашу блендера і подрібніть максимально. Дріжджі розпустіть у воді, нагрітій до 36 & deg; C, і залиште на 15 хвилин. Крок 2 Вершкове масло наріжте кубиками і розтопіть. Дайте трохи охолонути. Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник. Жовтки розітріть дочиста з цукром. Крок 3 Борошно для тіста паски просійте з содою і сіллю. Змішайте з меленим мигдалем і сформуйте гірку з поглибленням. Влийте в нього дріжджову суміш і теплий кефір. Перемішайте. Крок 4 Додайте сметану, вершкове масло і жовтки з цукром. Вимісити до отримання гладкого тіста однорідної консистенції. Накрийте його рушником і залиште для підйому в теплому місці на 1,5 години. Крок 5 Білки збийте міксером в міцну піну. Додайте в піднялася масу разом з горіховим маслом і швидко перемішайте. Тісто для паски розкладіть по підготовлених формам. Залиште на 40 хвилин. Крок 6 Духовку нагрійте до 180 & deg; C. Випікайте паски на кефірі протягом 30-50 хвилин (в залежності від розміру форми). Дайте трохи охолонути, потім переставте на решітку. Корисна порада

Мигдаль для паски на кефірі можна попередньо очистити. Для цього залийте його окропом, залиште на 10 хвилин, потім викладіть в друшляк і обдати холодною водою. Мигдаль очистіть від шкірки і & nbsp; підсушіть & nbsp; в духовці, нагрітій до 100 & deg; C, розклавши на деку. & Nbsp;

До речі

Тісто для паски на кефірі з мигдалем сильно піднімається в процесі випікання, тому викладайте його в форми але лише на половину висоти, а краще & mdash; на третину.
& nbsp;

& nbsp;

0/5 (0 Reviews)