СТАРОВИННІ ПАСКИ НА ОПАРІ

Паски на опарі – традіціоннний рецепт пасхального & quot; хліба & quot ;. Обливаються паски традиційної ж білою глазур'ю. Якщо в глазур з цукрової пудри додати ваніль – вийде смачніше.

 СТАРОВИННІ ПАСКИ НА ОПАРІ

Інгредієнти

  • 700 г борошна
  • 350 мл молока
  • 250 г вершкового масла + ще трохи для змащування
  • 5 яєць + 1 яйце для змащування
  • 170 г цукру
  • 30 г пресованих дріжджів
  • 150 г білого родзинок
  • 100 г фундука
  • насіння 1 стручка ванілі
  • сіль
  • 2 яєчних білка

Для прикраси:

  • 300 г цукрової пудри
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • солодка вата, можна різнобарвна

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У велику миску вилийте тепле молоко (37-40 ° С). Додайте 1 ст. л. цукру і дріжджі. Ретельно перемішайте і приберіть в тепле місце на 40 хв. Дріжджі повинні піднятися і почати опадати. Крок 2 Влийте в молочно-дріжджову суміш, що залишився тепле молоко. Ретельно перемішайте, додайте 150 г борошна, насіння ванілі і половину цукру, що залишився і знову перемішайте. Повинна вийти маса консистенції густої сметани. Крок 3 Білки відокремити від жовтків. Жовтки розітріть з цукром, що залишився до білої пишної маси. Введіть жовтки в масу з дріжджами і ретельно перемішайте. Маса повинна залишатися рідкою. Додайте просіяне борошно, що залишилося і добре вимісити тісто. Крок 4 Збийте білки з дрібкою солі, поки вийшла піна не буде триматися на віночку. Введіть білки в тісто частинами, акуратно перемішуючи його від низу до верху. Додайте розм'якшене вершкове масло і вимішайте тісто до гладкості і однорідності. Затягніть миску харчовою плівкою, накрийте рушником і приберіть в тепле місце на 2 ч. Крок 5 Замочите родзинки в окропі на 5 хв. Обімніть підійшло тісто, додайте в нього рубані горіхи і родзинки. Крок 6 Дно 3-4 форм для пасок змастіть вершковим маслом. Тісто розділіть на 3 частини, скачайте з них кульки і розкладіть по формах, заповнюючи 3/4 обсягу. Приберіть в тепле місце, накривши рушником, на 1 ч. Змастіть верх пасок збитим яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці до повної готовності, 50-60 хв. Дістаньте з духовки, переставте форми на решітку і повністю остудіть. Крок 7 Для глазурі білки злегка збийте, змішайте з цукровою пудрою. Додайте лимонний сік. Нанесіть глазур на теплі паски і прикрасьте солодкою ватою – або на власний розсуд.

0/5 (0 Reviews)