ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ за старовинними рецептами НАШИХ БАБУСЬ

Незалежно від ставлення до Світлого неділі, багато обов'язково печуть паски. Цей рецепт & mdash; сімейний, який дістався у спадок. Паска, випечений за нього, виходить трохи солодкуватий, пишний з характерним ніжним м'якушем.

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ за старовинними рецептами НАШИХ БАБУСЬ

Інгредієнти

Для опари:

  • 100 г борошна
  • 16 г сухих дріжджів
  • 15 г цукру
  • 125 мл теплого молока

Для тіста:

  • 175 г яєць
  • 70 г жовтків
  • 300 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 250 г сметани
  • 200 г вершкового масла 82,5%
  • 450 г борошна

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготувати опару. Для цього змішати дріжджі і цукор віночком, додати до сухої суміші тепле молоко, прогріте 25 секунд в мікрохвильовій печі. Крок 2 Добре перемішати, щоб не залишилося грудочок. Крок 3 Просіяти в суміш 100 г борошна і ще раз добре перемішати, які не халтурити! Крок 4 Поставити дріжджі підніматися в тепле місце на 30 хв. Я ставлю в духовку розігріту на 50 градусів, духовку прочиняю. Крок 5 Поки піднімається опара, збити яйця і жовтки з цукром і ванільним цукром до білого кольору (хвилин 5 на максимальній швидкості міксера). Крок 6 Додати до цукрово-яєчної суміші сметану і вершкове масло кімнатної температури. Збити до однорідності. Крок 7 Просіяти в суміш 250 г борошна, добре перемішати з допомогою міксера. Крок 8 Як тільки опара виросте в 4-5 разів, акуратно вмішати її в тісто і перемішати все до однорідності. Крок 9 Поставити тісто в тепле місце мінімум на 1 годину. Тісто має піднятися мінімум в 3 рази. Крок 10 Як тільки тісто піднялося, просіяти в нього ще 200 г борошна і акуратно перемішати. Крок 11 Тепер тісто можна розкладати по формах, заповнюючи їх максимум на 1/3. Крок 12 Поставити форми з тестом в тепле місце на 35 хвилин. В цей час розігріти духовку до 180 градусів в режимі «низ-верх». Крок 13 Випікати паску в розігрітій духовці близько 35 хвилин. Приємного апетиту і світлого Великодня! До речі

& nbsp; Рецепт надано & nbsp; фуд-блогером Лерой Родімовой .

& laquo; Мене звуть Лера Родімова і я початківець фуд-блогер. & nbsp; Мій нік в Інстаграме @valeryrodimova Тут я кожен день ділюся барвистими і доступними рецептами. & nbsp; Буду рада кожному новому гостю на моїй сторінці, при будь-яких проблемах і питаннях я завжди на зв'язку в Ю я.

Пропоную вашій уваги три головні страви на нашому сімейному великодньому столі & nbsp; – & nbsp; паску, завареую паску та великодній пиріг-вінок Я спробувала максимально доступно пояснити, як готувати ці три страви, щоб ні у кого не виникло труднощів. & nbsp; Чекаю ваших коментарів! & raquo;

0/5 (0 Reviews)