Ще один варіант заварний паски. Цей рецепт я використовую вже кілька років, дуже ним задоволена.
Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти
- 500 г сиру
- 100 г вершкового масла, розм'якшеного
- 3 яйця
- 50-70 г цукру, можна більше, якщо треба солодку паску
- 200 мл жирних вершків або 50/50 з молоком
- 50 г мелених горіхів на свій смак
- 2-2,5 ст .л. несолодкого какао-порошку
- 4 ч.л. апельсинової цедри
- 1/2 пакетика ванільного цукру
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Пасочніцу заздалегідь вистелити марлею/рушником. Сир розтерти з вершковим маслом. Крок 2 Яйця збити з цукром (не сильно), додати ванільний цукор, вершки, перемішати. Отриману суміш поварити на слабкому вогні 5-7 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. До кипіння доводити не потрібно! Зняти з вогню, додати 1/2 какао-порошку і розмішати. Крок 3 Змішати сир з яєчно-вершковою масою до однорідності, додати апельсинову цедру, що залишилася половину какао-порошку, горіхи. Отриману масу перекласти в пасочницу, поставити під вантаж і прибрати в холодильник на 12 годин. Готову паску прикрасити за бажанням. Господині на замітку
Пасха виходить трохи сухуватою. Якщо потрібно консистенцію помягче, можна або зменшити кількість какао, або взяти трохи більше вершків/молока
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!