ШОКОЛАДНАЯ ВЕЛИКДЕНЬ заварний

Ще один варіант заварний паски. Цей рецепт я використовую вже кілька років, дуже ним задоволена.

ШОКОЛАДНАЯ ВЕЛИКДЕНЬ заварний

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • 500 г сиру
  • 100 г вершкового масла, розм'якшеного
  • 3 яйця
  • 50-70 г цукру, можна більше, якщо треба солодку паску
  • 200 мл жирних вершків або 50/50 з молоком
  • 50 г мелених горіхів на свій смак
  • 2-2,5 ст .л. несолодкого какао-порошку
  • 4 ч.л. апельсинової цедри
  • 1/2 пакетика ванільного цукру

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Пасочніцу заздалегідь вистелити марлею/рушником. Сир розтерти з вершковим маслом. Крок 2 Яйця збити з цукром (не сильно), додати ванільний цукор, вершки, перемішати. Отриману суміш поварити на слабкому вогні 5-7 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. До кипіння доводити не потрібно! Зняти з вогню, додати 1/2 какао-порошку і розмішати. Крок 3 Змішати сир з яєчно-вершковою масою до однорідності, додати апельсинову цедру, що залишилася половину какао-порошку, горіхи. Отриману масу перекласти в пасочницу, поставити під вантаж і прибрати в холодильник на 12 годин. Готову паску прикрасити за бажанням. Господині на замітку

Пасха виходить трохи сухуватою. Якщо потрібно консистенцію помягче, можна або зменшити кількість какао, або взяти трохи більше вершків/молока

0/5 (0 Reviews)