КУЛИЧ на заквасці ВІД ЛАРИСИ СОЛОДУХІНА

Паска на заквасці досить сильно відрізняється від традиційного і зовні, і за смаком. Подібні готували в багатьох російських сім'ях до революції: виходило щось на зразок більш святкового варіанту звичайного пшеничного хліба. Чому б не спробувати приготувати паску на заквасці хоча б в якості експерименту, тим більше що зробити це буде не так вже й складно, якщо дотримуватися всіх вказівок нашого рецепта ?! Можна додати такий випічці більше смаку і аромату: просто покладіть в тісто родзинки, горіхи, цукати & mdash; звичайні інгредієнти традиційного паски. & nbsp;

Інгредієнти

  • 300 г зрілої пшеничного закваски вологістю 100%
  • 2 яйця
  • 2 яєчних жовтки
  • 600 г молока
  • 1,2 кг борошна
  • 250 г цукру
  • 100 г масла кімнатної температури
  • 10 г солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте тісто для паски на заквасці. Яйця і жовтки розітріть з цукром до розчинення цукру. Крок 2 Молоко для тесту паски прокип'ятіть і остудіть. Змішайте всі інгредієнти, крім масла і замісити тісто. Крок 3 Коли тісто збереться, почніть додавати масло невеликими порціями, грамів по 15. втручатися кожну порцію, перш ніж додати наступну. Крок 4 Вимішене тісто для паски покладіть в просторий посуд і покладіть в тепле місце, щоб тісто підходило, на 3 години. Можна прибрати тісто на ніч в холодильник. Через 1 годину від початку бродіння обомніте тісто. Крок 5 із зброджуваних тесту для паски сформуйте колобки, покладіть їх у каструлю діаметром 15-20 см) і поставити на расстойку на 2-2,5 години. Крок 6 Випікайте паски при 200 С приблизно 50 хвилин. Перекладіть на решітку, змастіть вершковим маслом. Корисна порада

Пшеничну закваску для паски приготуйте заздалегідь. Для цього змішайте 160 г борошна з 250 мл води і 2 чайними ложками меду в банку. Закрийте і залиште в теплому місці на 3-4 дні. Щодня & laquo; підгодовуйте & raquo; закваску на ніч столовою ложкою борошна.

До речі

Моя бабуся родом з Нижнього, заміж вийшла в купецьку сім'ю. Згадувала, що паски на заквасці ставили в тій же посуді, що і хліб, в діжі. Випікали в звичайних каструлях, тому паски виходили низькими. Ніяких пристосувань спеціальних не було. Нічого не додавали і нічим не прикрашали – просто стигле тісто. Виймали з печі і змащували олією. Революцію спочатку навіть не помітили, так само жили і торгували. І тільки пізніше довелося все віддати. Залишили одні валянки і куфайку. А з дідусем бабуся прожила все життя.

0/5 (0 Reviews)