Паска з шафраном відрізняється від інших своїх побратимів особливо яскравим, насичено жовтим кольором, який безпосередньо асоціюється з сонечком і навесні. Приготування подібної випічки, звичайно, вимагає часу, терпіння і особливої уваги, але результат точно варто того! За насичений аромат відповідає родзинки, замочений в коньяку, який ви також можете замінити ромом. До речі, якщо хочете, розкладіть приготоване тісто по невеликих формочках, об'ємом 100 або 200 мл: вийдуть порційні паски з шафраном, які можна вручити гостям в якості великодніх подарунків.
Інгредієнти
- молоко – 1 ст. л.
- вершкове масло – 60 г
- сіль – 0,5 ч. л.
- щіпка шафрану
- горіхова суміш – 0,25 склянки
- яйце – 1 шт.
- сухі дріжджі – 11 г
- горілка – 1 ст. л.
- борошно – 3 склянки
- цукор – 0,6 склянки
- родзинки – 0,3 склянки
- коньяк – 1,5 ст. л.
- цукати – 0,25 склянки
- жовтки – 5 шт.
- вершки жирністю 20% – 0,75 склянки
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Шафран замочити в горілці на 2 ч. Для опари розчинити дріжджі і 1 ст. л. цукру в теплих вершках. Просіяти півсклянки борошна, добре розмішати, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1 год. Крок 2
Приготувати тісто для паски. Жовтки розтерти з цукром, що залишився. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі протягом 1 хв. і охолодити до кімнатної температури. У підійшла опару додати жовтки з цукром, масло, сіль, шафранову настоянку, все ретельно перемішати. Крок 3
Поступово просіяти борошно, що залишилося і замісити еластичне тісто. Скропити зверху маслом, накрити чистим рушником і поставити в тепле місце на 1,5 год. Крок 4
Ізюм ретельно промити, залити коньяком і залишити на 20 хв під плівкою. Додати в тісто, що підійшло паски родзинки, горіхи і нарізані цукати, ретельно перемішати. Крок 5
В каструлю викласти тісто так, щоб вона була заповнена наполовину. Залишити на 40 хв. Яйце збити з молоком і змастити поверхню паски. Випікати 40 хв. при 180 ° С. Остиглий паску за допомогою силіконової пензлика можна змастити глазур'ю, розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою. Корисна порада
Не забудьте подбати про оздоблення паски: покрийте його цукровою або шоколадною глазур'ю, декорують кондитерської посипкою або навіть живими їстівними квітками.
До речіЯкщо ви не знайшли шафрану для паски, замініть його більш поширеною в наших магазинах куркумою: вона також здатна забарвити тісто в красивий жовтий колір.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!