КУЛИЧ з шафраном

Паска з шафраном відрізняється від інших своїх побратимів особливо яскравим, насичено жовтим кольором, який безпосередньо асоціюється з сонечком і навесні. Приготування подібної випічки, звичайно, вимагає часу, терпіння і особливої ​​уваги, але результат точно варто того! За насичений аромат відповідає родзинки, замочений в коньяку, який ви також можете замінити ромом. До речі, якщо хочете, розкладіть приготоване тісто по невеликих формочках, об'ємом 100 або 200 мл: вийдуть порційні паски з шафраном, які можна вручити гостям в якості великодніх подарунків.

КУЛИЧ з шафраном

Інгредієнти

  • молоко – 1 ст. л.
  • вершкове масло – 60 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • щіпка шафрану
  • горіхова суміш – 0,25 склянки
  • яйце – 1 шт.
  • сухі дріжджі – 11 г
  • горілка – 1 ст. л.
  • борошно – 3 склянки
  • цукор – 0,6 склянки
  • родзинки – 0,3 склянки
  • коньяк – 1,5 ст. л.
  • цукати – 0,25 склянки
  • жовтки – 5 шт.
  • вершки жирністю 20% – 0,75 склянки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУЛИЧ з шафраном

Шафран замочити в горілці на 2 ч. Для опари розчинити дріжджі і 1 ст. л. цукру в теплих вершках. Просіяти півсклянки борошна, добре розмішати, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1 год. Крок 2

 КУЛИЧ з шафраном

Приготувати тісто для паски. Жовтки розтерти з цукром, що залишився. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі протягом 1 хв. і охолодити до кімнатної температури. У підійшла опару додати жовтки з цукром, масло, сіль, шафранову настоянку, все ретельно перемішати. Крок 3

КУЛИЧ з шафраном

Поступово просіяти борошно, що залишилося і замісити еластичне тісто. Скропити зверху маслом, накрити чистим рушником і поставити в тепле місце на 1,5 год. Крок 4

КУЛИЧ з шафраном

Ізюм ретельно промити, залити коньяком і залишити на 20 хв під плівкою. Додати в тісто, що підійшло паски родзинки, горіхи і нарізані цукати, ретельно перемішати. Крок 5

КУЛИЧ з шафраном

В каструлю викласти тісто так, щоб вона була заповнена наполовину. Залишити на 40 хв. Яйце збити з молоком і змастити поверхню паски. Випікати 40 хв. при 180 ° С. Остиглий паску за допомогою силіконової пензлика можна змастити глазур'ю, розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою. Корисна порада

Не забудьте подбати про оздоблення паски: покрийте його цукровою або шоколадною глазур'ю, декорують кондитерської посипкою або навіть живими їстівними квітками.

До речі

Якщо ви не знайшли шафрану для паски, замініть його більш поширеною в наших магазинах куркумою: вона також здатна забарвити тісто в красивий жовтий колір.

0/5 (0 Reviews)