КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння

Цей паску потрібно починати готувати в Чистий четвер. Цей рецепт трохи новаторський, паску по ньому виходить дуже смачний з ніжно вершковим смаком. Даний набір інгредієнтів тесту на 1 паску форми d = 16 см, h = 11см.

 КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння

 КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння

КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння

Інгредієнти

  • опара:
  • борошно (сильна -з вмістом більш як 13 г на 100 г борошна) 57 г
  • дріжджі живі 9 г
  • цукор білий 5 г
  • молоко 34 г
  • тісто:
  • борошно (сильна-з вмістом більш як 13 г на 100 г борошна) -30 г
  • борошно вищого гатунку 200 г
  • дріжджі живі 9 г
  • яйця 2 шт.
  • жовтки 40 г
  • цукор 90 г
  • вершкове масло 90 г
  • цедра лимона 1 шт.
  • сушена журавлина і/або родзинки 69 г
  • цукати лимонні 45 г
  • стручок ванілі 1 шт.
  • глазур:
  • білок 50 г
  • цукор 80 г
  • мигдальна борошно 25 г
  • мигдальні пелюстки 15-20 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння

Готуємо опару: Підігріваємо молоко з цукром до його розчинення. Остужаем до 40С і додаємо дріжджі. Чекаємо хвилин 20-30 для активізації (повинна бути шапочка), далі змішуємо з борошном і залишаємо в теплі на 2 години, потім прибираємо в холодильник на ніч. Крок 2

КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння

Готуємо тісто: за 2 години до приготування витягуємо опару з холодильник і залишаємо в кімнатній температурі. Змішуємо: 1 яйце, 9 грам живих дріжджів, 30 г цукру, потім змішуємо 200 грам борошна з 30 гр. сильною борошна і додаємо в суміш опару. Потім вводимо 30 гр. розм'якшеного вершкового масла. Формуємо куля і залишаємо в теплі на 2 години, а потім прибираємо в холодильник на ніч Крок 3

 КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння

За 2 години до приготування витягуємо тісто з холодильника і залишаємо в кімнатній температурі. Замочуємо родзинки і/або журавлину в ромі (апельсиновому соку). Через 2 години перекладаємо тісто в чашу міксера, додаємо насіння ванілі, решту борошна (130 гр), цукор (60 гр), щіпку солі, 1 яйце і жовтки. Замішуємо однорідне тісто і вводимо 60 гр вершкового масла, в кінці додаємо цедру лимона, порізані дрібно цукати лимонні, отжатую від рідини журавлину і/або родзинки. Викладаємо тісто у форму (має зайняти 1/3 форми) і даємо підійти 1 см до краю форми. Займає підйом тесту в теплому місці близько 6-12 годин. Крок 4

КУЛИЧ НІЧНОГО бродіння

Робимо глазур: змішуємо білок, цукор і мигдалеву борошно. Покриваємо обережно ложкою сумішшю глазурі верхівку паски. Покривати потрібно дуже обережно, щоб не впустити верхівку. Потім посипаємо мигдальними пелюстками. Якщо глазур важка для приготування. Можна паски запекти без глазурі і покрити звичайної білкової глазур'ю після запікання. Випікаємо при температурі 175С близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Корисна порада

В ромі/апельсиновому соку вимочуються тільки сухофрукти. Цукати вимочувати не рекомендується для приготування паски. Дуже цікавий смак паски виходить при додаванні цедри замороженої & laquo; юдзу & raquo; в якості цукатів в невеликій кількості (не обов'язково використання)

Господині на замітку

Можна для смаку покласти разом з цукатами в середину тесту перед випічкою формову помадку, охолоджену за день випічки в холодильнику. Для приготування помадки потрібно змішати з розігрітим на водяній бані 70 гр білого молочного шоколаду, в суміші з 1 яйцем + 15 гр.сахара і соком 1 шт. лайма. Остуджувати в холодильнику в формі для шоколаду.

0/5 (0 Reviews)