апельсиновий ВЕЛИКДЕНЬ

Цей рецепт апельсинової паски присвячується тим, хто завжди готовий до кулінарних експериментів. Ми перевірили його на практиці і готові підтвердити, що результат вас точно не розчарує. Апельсинова паска виходить незвичайно ароматної за рахунок значної кількості цедри, а також подрібнених зернят кардамону в складі. Що стосується останнього, постарайтеся знайти його саме в натуральному вигляді, так як мелена версія занадто невиразна і не дає необхідних цитрусових нот. Якщо ж ви все зробите правильно, то на святковому столі з’явиться чудова апельсинова паска, яка справить незабутнє враження на близьких і гостей будинку.

Інгредієнти

  • кардамон – 2 зернятка
  • цукор – 100 г
  • натерта цедра апельсина – з двох плодів
  • часточки апельсина для прикраси – 8 шт.
  • сир ринковий – 800 г
  • вершки жирністю 22 % – 50 мл
  • масло вершкове – 60 г
  • свіжі яєчні жовтки – 2 шт.
  • цукор ванільний – 2 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 апельсинових ВЕЛИКДЕНЬ

Підготувати сир для паски. Перекласти його в марлю, складену вдвічі і помістити в друшляк. Притиснути вантажем вагою не менше 1,5 кг. Залишити на 2 ч, потім протерти через сито. Жовтки покласти в миску і розтерти з цукром. Крок 2

апельсинових ВЕЛИКДЕНЬ

Поставити миску на водяну баню, влити вершки і готувати масу для паски, постійно помішуючи, до загусання. До кипіння не доводити! Зняти суміш з вогню і дати трохи охолонути. Крок 3

апельсинових ВЕЛИКДЕНЬ

Додати масло і ванільний цукор. Невеликими порціями, ретельно перемішуючи, додати сир, цедру і подрібнений кардамон. Скласти масу в марлевий мішечок і підвісити на 10-12 год. Надати пасці потрібну форму і подати на стіл. Корисна порада

Перед подачею на стіл паску можна прикрасити часточками апельсина, наструганний цедрою або цитрусовими цукатами. А щоб підкреслити весняний характер свята, декорують блюдо листочками м’яти або меліси.

До речі

Щоб сир для апельсинової паски придбав особливо ніжну текстуру, пробийте його блендером після того, як протрете через дрібне сито. Завдяки цьому блюдо вийде ще більш смачним.

0/5 (0 Reviews)