ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамоном

Паска з шафраном і кардамоном. Паска & ndash; це особливий, & laquo; святковий & raquo; вид хліба. З домашнім паскою пов'язано народне повір'я: якщо паску вийшов вдалим, то і в будинку все буде благополучно.

 ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамоном

 ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамоном

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • борошно 1 кг
  • молоко 500 мл
  • дріжджі живі 30 г
  • яйце куряче 3 шт.
  • яєчний жовток 4 шт.
  • вершкове масло 200 г
  • цукровий пісок 200 г
  • родзинки 100 г
  • цукати 100 г
  • рубаний мигдаль 100 г
  • мелений кардамон 1 ч.л.
  • мелений шафран 1 ч.л.
  • рослинне масло 1 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамоном

Розвести дріжджі теплим молоком, додати 1 ч.л. цукру. Крок 2

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамон

Змішати з 500 г борошна і залишити на 3 години. Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамоном

Через 3 години, як опара підніметься, додати борошно, що залишилося (0,5 кг), 4 жовтки і 2 яйця. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамон

Додати розм'якшене масло, цукор, кардамон і шафран.Тесто ретельно вимісити протягом 20 хвилин. Крок 5

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамоном

Ізюм, цукати і рубаний мигдаль обваляти в борошні і додати в тісто. Поставити в тепле місце до збільшення обсягу в два рази. Крок 6

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамон

Форми змастити олією. Тісто обминути, розкласти у форми і поставити в тепле місце на 30 хвилин для вистоювання. Крок 7

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамон

Нагріти духовку до 180-200 градусів. Змастити верх тіста яйцем (жовтком). Випікати 40-60 хвилин. Крок 8

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з шафраном та кардамон

паски дати трохи охолонути. З білка і цукру приготувати глазур і змастити верх пасок. Корисна порада

1. Збивайте білки кімнатної температури, додавши дрібку солі. 2. Наносьте глазур на теплі паски (на гарячих глазур потече, а на холодних – потріскається). 3. Для глазурі краще використовувати цукрову пудру.

Господині на замітку

1. Живі дріжджі можна замінити на сухі, зменшивши масу в 3 рази. (Наприклад, для 1 кг борошна – 10 гр сухих дріжджів) .Смешівать сухі дріжджі з борошном, а не з молоком

0/5 (0 Reviews)