Паска з шафраном і кардамоном. Паска & ndash; це особливий, & laquo; святковий & raquo; вид хліба. З домашнім паскою пов'язано народне повір'я: якщо паску вийшов вдалим, то і в будинку все буде благополучно.
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
- борошно 1 кг
- молоко 500 мл
- дріжджі живі 30 г
- яйце куряче 3 шт.
- яєчний жовток 4 шт.
- вершкове масло 200 г
- цукровий пісок 200 г
- родзинки 100 г
- цукати 100 г
- рубаний мигдаль 100 г
- мелений кардамон 1 ч.л.
- мелений шафран 1 ч.л.
- рослинне масло 1 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розвести дріжджі теплим молоком, додати 1 ч.л. цукру. Крок 2
Змішати з 500 г борошна і залишити на 3 години. Крок 3
Через 3 години, як опара підніметься, додати борошно, що залишилося (0,5 кг), 4 жовтки і 2 яйця. Крок 4
Додати розм'якшене масло, цукор, кардамон і шафран.Тесто ретельно вимісити протягом 20 хвилин. Крок 5
Ізюм, цукати і рубаний мигдаль обваляти в борошні і додати в тісто. Поставити в тепле місце до збільшення обсягу в два рази. Крок 6
Форми змастити олією. Тісто обминути, розкласти у форми і поставити в тепле місце на 30 хвилин для вистоювання. Крок 7
Нагріти духовку до 180-200 градусів. Змастити верх тіста яйцем (жовтком). Випікати 40-60 хвилин. Крок 8
паски дати трохи охолонути. З білка і цукру приготувати глазур і змастити верх пасок. Корисна порада
1. Збивайте білки кімнатної температури, додавши дрібку солі. 2. Наносьте глазур на теплі паски (на гарячих глазур потече, а на холодних – потріскається). 3. Для глазурі краще використовувати цукрову пудру.
Господині на замітку1. Живі дріжджі можна замінити на сухі, зменшивши масу в 3 рази. (Наприклад, для 1 кг борошна – 10 гр сухих дріжджів) .Смешівать сухі дріжджі з борошном, а не з молоком
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!