КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Це рецепт вологого, але ніжного паски випробуваний мною неодноразово. Зручно, що використовуються курячі яйця цілком. Процес приготування не затягувати на добу, але результат дуже гідний. Особливо гарний паску через добу після випічки, його можна прямо по волокнам розбирати! Гарячим не різати і не пробувати! Беручи участь в конкурсі, переглянула каталог аксесуарів бренду Joseph Joseph, мені дуже сподобався Набір мисок Nest & trade; 9, тому що миски зручно складаються одна в іншу, займають мало місця і дуже необхідні кожній господині! Різні кольори мисок піднімають настрій, вносять в атмосферу кухні цілу гаму почуттів і позитивних емоцій!

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • борошно пшеничне (вищого гатунку, вміст білка не нижче 10%) 900 г
  • цукор 190 г
  • яйце куряче (С0) 5 шт.
  • молоко (жирність 3,2%) 310 мл
  • масло вершкове (жирність 82%) 250 г
  • дріжджі (швидкодіючі) 12 г
  • сіль (під ніж) 1 ч.л.
  • сухофрукти (родзинки, цукати, сушена журавлина) 200 г
  • ванільний цукор 3 ст.л.
  • глазур (готова) 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 < p>КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

У 100 мл теплого молока розвести 1 ст л цукру (без верху) і 12 г швидкорозчинних дріжджів. Залишити в теплому місці до освіти пінної шапочки. Не застосовувати препарат дріжджі з розкритою пачки і з терміном придатності. Для тих, хто користується тільки пресованими хлібопекарськими дріжджами – на цю порцію потрібно від 30 г (екстра) до 40 г звичайних дріжджів. Крок 2

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

У час, що залишився тепле молоко 210 мл додати 1 ст л цукру із загальної кількості і кілька ложок просіяного борошна, щоб завести тісто як на оладки (консистенція сметани). Влити туди підійшли дріжджі і перемішати. Крок 3

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Верх затягнути харчовою плівкою і поставити в тепле місце без протягів на 40-60 хвилин. За цей час опара повинна пишно піднятися і збільшитися в обсязі. Готова опара як би застигає на місці, припиняється підйом і в центрі починає поступово осідати. Крок 4

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Поки опара дозріває необхідно відокремити білки від жовтків (температура всіх продуктів кімнатна). Жовтки збити-розтерти міксером або руками до побіління і пишності. Цукор краще використовувати дрібно кристалічний. Крок 5

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Білки збити до м'яких пік. Вершкове масло повинно бути м'якою тане консистенції. Крок 6

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

У дозрілу опару ввести порціями жовтки з цукром, сіль, ванільний цукор, перемішати лопаткою методом складання «знизу – вгору» і «від краю до центру». Потім збиті білки акуратно підмішати до опари, починаємо порціями додавати просіяне борошно кімнатної температури і вимішувати насадкою гак, або за допомогою ХП. М'яке вершкове масло краще змішати з борошном (2-3 ст. Л) із загальної кількості і ввести в такому вигляді в тісто. При ручному замісі – спочатку вимішуємо тісто лопаткою, потім руки змочити рослинним маслом і вимішувати тісто не менше 15-20 хвилин. У міру розвитку клейковини тісто буде змінюватися на очах – ставати від липне до рук – гладким і шовковистим! Чи не ігнорувати тривалий процес замісу, від цього залежить структура паски! Крок 7

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Чашу з тестом обернути плівкою і поставити в тепле місце на расстойку приблизно на 2 години. Крок 8

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази. Крок 9

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Коли тісто підійде – його необхідно обмять змоченими в олії руками. Потім ввести попередньо вимочений в спиртовмісних напоях або чаї, обсушенний, обвалені в борошні родзинки (у мене без родзинок). Вимішувати приблизно 5 хвилин. Форми для випічки застелити папером для випічки (дно в кілька шарів і боки, можна верх наростити). Заповнити форми на 1/3 висоти (з урахуванням паперів). Крок 10

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Поставить паски на расстойку до збільшення в обсязі в 1,5-2 рази. Випікати в розігрітій до 180 С духовці до готовності (проба на суху лучину). Злегка охолодити паски в формах і викласти остигати на м'яку поверхню, періодично повертаючи паски на бік. Крок 11

КУЛИЧ НІЖНИЙ І ВОЛОГИЙ

Для приготування покриття паски використовую глазур, готову до вживання. Готую згідно з інструкцією на упаковці, тільки молоко додаю порціями, щоб регулювати потрібну мені консистенцію. Корисна порада

Важливо не пересушити паски, щоб м'якуш ні сухим.

Господині на замітку

При сильному рум'янцю верху – накрити верхівки пасок змоченим папером для випічки або фольгою.

0/5 (0 Reviews)