Випічка дуже ароматна зі смаком шоколаду і цитруса з в'яленим лаймом, мандарином і жменькою м'яких сухофруктів. & Quot; Лінивий паску & quot; складається з трьох шарів, між шарами какао. Структура & quot; паски & quot; трохи волога, пориста і дуже м'яка. А готувати його дуже просто! В'ялений лайм можна замінити на в'ялений лимон або ін. Сухофрукти. – Я переглянула величезний каталог аксесуарів бренду Joseph Joseph і дуже сподобався стильний і зручний контейнер з пресом Titan 20 л нержавіюча сталь, набір ножів Elevate & trade; Knives Bamboo в підставці з бамбука, набір ножів Elevate & trade; Carousel в підставці і набір обробних дощок Index бамбук. Такі аксесуари для кухні, мрія кожної господині.
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
- тісто:
- яйце (велике) – 1 шт.
- жовток яєчний – 1 шт.
- сіль – 1 щіпка (і)
- цукор – 110 г
- ванільний цукор (пакет) – 1 шт.
- сир (жир. 9%) – 250 г
- борошно – 200 г
- масло вершкове (або маргарин) – 100 г
- сода – 2/3 ч.л.
- оцет 9% – 2 ч.л.
- какао – 1 ст.л.
- в'ялений лайм (без/к, або лимон) – 70 г
- сухофрукти (у мене м'які пелюстки) – 6 шт.
- глазур:
- білок яєчний – 1 шт.
- цукрова пудра – 0,5 стакан (а)
- сіль – 1 щіпка (і)
- кислота лимонна – 1 щіпка (і)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для випічки беремо форму Ф = 16-18 см з центром, інакше паска НЕ пропечеться в серединці. Змащуємо формочку рослинним маслом і розігріваємо духовку до 180 С. 1. У чашу міксера кладемо 1 яйце і жовток, додаємо дрібку солі (1/4 ч. Л.) І збиваємо міксером. Крок 2
Додаємо цукор і ванільний цукор. Збільшуємо швидкість міксера і збиваємо до розчинення цукру або майже до розчинення. Крок 3
Додаємо розігріте і охолоджене вершкове масло (з маргарином, теж смачно), перемішуємо, а потім кладемо протертий через сито сир. З протертим сиром, тісто ніжніше. Перемішуємо тісто міксером протягом 2-3 хвилин. Крок 4
Додаємо всю просіяне борошно (200 гр) і вимішуємо густе, однорідне, липке і в'язке тісто. Крок 5
Гасимо соду в оцті, так, щоб сода розчинилася і додаємо в тісто, швидко перемішуємо міксером. Крок 6
М'які, в'ялений лайм і пластинчасті цукати, нарізаємо тонкими смужками. Лайм і трохи в'ялених мандаринок, я взяла для смаку, а цукати для краси. Чи не збільшуйте кількість сухофруктів, так як вони збільшують підйом тіста при випіканні. Крок 7
Кладемо сухофрукти і втручається в тісто. Крок 8
Перекладаємо тісто у форму на 1/3 її обсягу. Крок 9
Посипаємо верх тесту темним какао за допомогою сита. Какао має бути хорошої якості. Крок 10
Кладемо другу частину тіста і посипаємо какао. Потім третю частину тіста (Не посипаємо какао!) І розрівнюємо. Виходить 3 шари тесту. Крок 11
Відправляємо формочку з тестом в розігріту духовку і через 10 хвилин зменшуємо нагрів духовки до 160 с, печемо ще ~ 50 хвилин. Після цього часу, перевіряємо випічку дерев'яною шпажкою. Готову паску залишаємо остигати в формочке, потім витягуємо. Крок 12
Для обмазки паски можна приготувати глазур. В охолоджений білок додати маленьку щіпку солі і збити до м'яких піків. Потім не вимикаючи міксер, невеликими частинами додавати цукрову пудру і збивати хвилин 8-10 до “твердих піків”. Вага цукрової пудри, повинен бути в 2 рази більше ваги білка. В самому кінці збивання, можна додати дрібку лимонної кислоти. Глазур можна приготувати різного кольору, якщо додати протертий джем або харчову фарбу. У мене брусничний джем 1-2 ч. Ложки. Крок 13
Охолоджений паску обмащуємо глазур'ю і прикрашаємо. Крок 14
Приємного чаювання!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!