Я приготувала паски за рецептом Андрія Рудькова і кошичок для яєць. Кошичок я сплела з дріжджового тіста з лимонною цедрою. Ділюся рецептом смачного паски.
Така різна Пасха x Інгредієнти
- дріжджі 8 г
- борошно пшеничне 440 г
- вода тепла 40 мл
- вершкове масло 100 г
- цукор 150 г
- яйця курячі 4 шт.
- молоко 160 мл
- ванільний цукор 2 ч. л.
- родзинки 100 г
- білок яєчний 2 шт.
- цукрова пудра 100 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Змішуємо дріжджі з водою, добре перемішуємо до однорідності. Вода не повинна бути гаряче 40 градусів, але і холодна теж не активізує дріжджі. Масу добре перемішайте, щоб вона стала однорідною, кремового кольору. Дайте хвилини 3 дріжджів почати діяти. Крок 2 Додаємо борошно (80 г) і вимішуємо гладке тісто. Кладемо його в чашу, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години. До того моменту, як тісто збільшиться мінімум удвічі. Крок 3
Викладаємо у форму для паски так, щоб тісто зайняло третину висоти. Накриваємо рушником і ставимо в тепло на годину. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Крок 5 Ставимо форму (або декілька) в духовку і випікаємо паску 35-40 хв., В залежності від розміру форми і духовки. Як тільки верхівка паски стане коричневою, він готовий. Можна перевірити дерев'яною шпажкою. Крок 6 Щоб зробити глазур збити білок з цукром. Прикрасити паску на Ваш смак. Смачного! Господині на замітку
Замість родзинок можна додати нарізану курагу або цукати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!