Пасха – вершина католицького літургійного року в Італії. Один з найсмачніших великодніх пирогів & quot; Pastiera Napoletana & quot; – бажаний гість на святковому столі. Зазвичай його готують з пропарений пшениці і рікотти. Я пропоную спробувати цей пиріг з булгуром. За смаком вийшло дуже яскраво і смачно! За рецепт дякую Олену Коготкову.
Така різна Пасха x Інгредієнти
Для начинки:
- булгур 170 г
- молоко 300 мл
- цукор 120 г
- кориця (мелена) 2 щіпка (і)
- рикотта 250 г
- цедра (лимонна) за смаком
- зацукровані цедра апельсинів і лимонів 40 г
- жовток яєчний 3 шт.
- білок яєчний 2 шт.
- сіль 1 щіпка
- апельсиновий сік 2 ч. л.
Для основи:
- цукрова пудра 95 г
- вершкове масло 170 г
- яйце 2 шт.
- борошна 300 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготувати пісочне тісто. У чаші блендера збити до гладкості розм'якшене вершкове масло. Додати цукрову пудру і збити до білої маси (на середній швидкості). Крок 2 По одному додати яйця, не перестаючи збивати. Потім всипати борошно і продовжувати замішувати на повільній швидкості до однорідності. Тісто розділити на 2 частини, одна трохи більша за іншу. Прибрати в холодильник на 20 хв. Крок 3 Приготувати начинку. Булгур добре промити в холодній воді, залити водою 1: 2, поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Потім залити гарячим молоком. Додати шматочок шкірки лимона, щіпку кориці, 1 ст. л. цукру і дрібку солі. Готувати, поки молоко повністю не вбереться. Прибрати лимонну шкірку і остудити суміш. Крок 4 Рікотту помістити в марлевий мішечок і дати стекти зайвої рідини. Після цього з'єднати рикотту з цукром, натертою цедрою, дрібкою кориці, апельсиновим соком і зацукровані фруктової цедрою. Поступово додати жовтки, продовжуючи збивати. Підмішати остигнула суміш булгура. Яєчні білки збити до стійких піків і акуратно підмішати до суміші. Крок 5 Змастити форму (30 см) вершковим маслом, присипати борошном. Зайву борошно струсити. Дістати більшу частину тесту з холодильника, розкачати і викласти у форму. Зайве тісто обрізати ножем. Ложкою розподілити начинку по поверхні тесту. Прибрати в холодильник на 30 хв. Крок 6 Потім меншу частину тіста, розкачати і нарізати смужками. Викласти смужки на начинку, притискаючи по краях. Надіслати пиріг в розігріту духовку (180 градусів). Випікати близько години. Потім зменшити температуру до 120 і випікати ще близько 10 хв. Перевірити на готовність зубочисткою (вона повинна бути сухою). Крок 7
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!