ПАСТЬЕРА, НЕАПОЛІТАНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Пасха – вершина католицького літургійного року в Італії. Один з найсмачніших великодніх пирогів & quot; Pastiera Napoletana & quot; – бажаний гість на святковому столі. Зазвичай його готують з пропарений пшениці і рікотти. Я пропоную спробувати цей пиріг з булгуром. За смаком вийшло дуже яскраво і смачно! За рецепт дякую Олену Коготкову.

ПАСТЬЕРА , НЕАПОЛІТАНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

ПАСТЬЕРА, НЕАПОЛІТАНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Така різна Пасха x Інгредієнти

Для начинки:

  • булгур 170 г
  • молоко 300 мл
  • цукор 120 г
  • кориця (мелена) 2 щіпка (і)
  • рикотта 250 г
  • цедра (лимонна) за смаком
  • зацукровані цедра апельсинів і лимонів 40 г
  • жовток яєчний 3 шт.
  • білок яєчний 2 шт.
  • сіль 1 щіпка
  • апельсиновий сік 2 ч. л.

Для основи:

  • цукрова пудра 95 г
  • вершкове масло 170 г
  • яйце 2 шт.
  • борошна 300 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготувати пісочне тісто. У чаші блендера збити до гладкості розм'якшене вершкове масло. Додати цукрову пудру і збити до білої маси (на середній швидкості). Крок 2 По одному додати яйця, не перестаючи збивати. Потім всипати борошно і продовжувати замішувати на повільній швидкості до однорідності. Тісто розділити на 2 частини, одна трохи більша за іншу. Прибрати в холодильник на 20 хв. Крок 3 Приготувати начинку. Булгур добре промити в холодній воді, залити водою 1: 2, поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Потім залити гарячим молоком. Додати шматочок шкірки лимона, щіпку кориці, 1 ст. л. цукру і дрібку солі. Готувати, поки молоко повністю не вбереться. Прибрати лимонну шкірку і остудити суміш. Крок 4 Рікотту помістити в марлевий мішечок і дати стекти зайвої рідини. Після цього з'єднати рикотту з цукром, натертою цедрою, дрібкою кориці, апельсиновим соком і зацукровані фруктової цедрою. Поступово додати жовтки, продовжуючи збивати. Підмішати остигнула суміш булгура. Яєчні білки збити до стійких піків і акуратно підмішати до суміші. Крок 5 Змастити форму (30 см) вершковим маслом, присипати борошном. Зайву борошно струсити. Дістати більшу частину тесту з холодильника, розкачати і викласти у форму. Зайве тісто обрізати ножем. Ложкою розподілити начинку по поверхні тесту. Прибрати в холодильник на 30 хв. Крок 6 Потім меншу частину тіста, розкачати і нарізати смужками. Викласти смужки на начинку, притискаючи по краях. Надіслати пиріг в розігріту духовку (180 градусів). Випікати близько години. Потім зменшити температуру до 120 і випікати ще близько 10 хв. Перевірити на готовність зубочисткою (вона повинна бути сухою). Крок 7

ПАСТЬЕРА, НЕАПОЛІТАНСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Смачного!

0/5 (0 Reviews)