ВЕЛИКОДНЯ сирний ПІЦА

Це рецепт від відомого італійського кухаря Паоли Лаццері.Ему вже більше 100 років, і він належить її прабабусі. Сирну піцу несуть до великоднього столу і подають з різними регіонарними колбаскамі.Піцца виходить дуже ніжна повітряна, з ніжним вершковим смаком (я б скоріше назвала б її НЕ піцою, а сирним пасок) .В орігіналном рецепті використовується 2 види борошна (борошно тіпа0, борошно Манітоба), я ж використовувала звичайну муку і трохи зменшила його кількість

ВЕЛИКОДНЯ сирний ПІЦА

ВЕЛИКОДНЯ сирний ПІЦА

 ВЕЛИКОДНЯ сирний ПІЦА

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • борошно 400 г
  • яйце 5 шт.
  • тепла вода 100 мл
  • дріжджі свіжі 25 г
  • сіль 1 ч. л.
  • цукор 1 ч. л.
  • мелений чорний перець 2/3 ч. л.
  • оливкова олія 50 мл
  • смалець 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розчинити дріжджі в теплій воді, додати 1 ст. л. муки. Залишити в теплому місці на 10 хв. Борошно просіяти в миску. В середині зробити поглиблення і ввести туди дріжджову суміш, додати сіль і цукор. Перемішати. Залишити в теплому місці на 30 хв. Крок 2 Збити яйца.Сир натерти на дрібній тертці. У тісто додати яйця, сир, вимісити і залишити підходити ще на 20-25 хв. Потім ввести розтоплений смалець, вимісити, тісто буде липки Крок 3 Розкласти по формах (можна використовувати формочки для паски). Прикрити формочки рушником і залишити підходити, поки тісто повністю не підніметься. Крок 4 Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати до готовності (35-40 хв.). Перевірити готовність зубочисткою. Дати готової піци настоятися протягом 3-4 днів перед подачею-так вона буде смачніше.

0/5 (0 Reviews)