Перевірений роками і безліччю їдців рецепт: паски завжди виходять м’які, пишні, а головне – смачні.
Інгредієнти
- 3,5 – 4 склянки борошна (приблизно 550-650 г)
- 1,5 склянки молока
- 6 яєць
- 300 г вершкового масла
- 1,5-2 склянки цукру
- 50 гр свіжих дріжджів (або 20-25 гр сухих)
- 1 ч.л. солі
- 1 стакан мигдалю
- 1 склянка ізюму
- 1 стакан цукатів
- 1 пакетик ваніліну
- 1 яєчний білок
- 1/2 склянки цукрової пудри
- 1 ст.л. лимонного соку
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Готуємо необхідне. Крок 2
У теплому молоці розчиняємо 1 ст. л. цукру і дріжджі. Ми залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин. На поверхні молока повинна утворитися ось така “шапочка”. Крок 3
Додаємо в молоко 1 1/2 склянки просіяного борошна, накриваємо і ставимо в тепле місце. У мене опара завжди підходить швидко, за 15 хвилин, хоча зазвичай рецепти вказують час 30-60 хвилин. Крок 4
Тим часом відокремлюємо білки від жовтків. 1/2 жовтка можна залишити для змащування верху пасок. Жовтки збиваємо міксером з цукром, що залишився до стану світлої, в’язкої маси. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і охолоджуємо до кімнатної температури. Крок 5
Білки збиваємо міксером в піну до піків. Крок 6
Опара, тим часом, повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази. Опара готова, коли на її поверхні з’являються тріщинки (тобто, вона починає осідати). Крок 7
Додаємо в опару збиті з цукром жовтки, розтоплене масло (одну-дві столові ложки залишаємо для змащування форм), ванільну есенцію і сіль. Добре перемішуємо. Додаємо решту борошна і знову перемішуємо. Крок 8
Обережно вводимо збиті білки і ніжно перемішуємо знизу вгору. Накриваємо тісто і ставимо його в тепле місце підходити приблизно на 2 години. В середині цього процесу тісто один раз “обминали”. Накривайте тісто обов’язково! Крок 9
тісто готове, коли воно перестає підніматися і починає знову злегка “осідати”. За консистенцією тісто для пасок має бути більш рідким, ніж на пироги, але густіше, ніж на оладки. Якщо воно вийшло дуже рідким, можна додати трохи борошна. Крок 10
Поки підходить тісто, готуємо “наповнювачі”. Мигдаль, щоб очистити від шкурок, потрібно бланшувати (залити окропом і потримати в ньому 3 хвилини, після цього воду злити). Очищений мигдаль дрібно рубаємо. Крок 11
Заздалегідь замочений ізюм злегка обвалюють в борошні. Крок 12
Цукати ріжемо дрібними кубиками. Крок 13
У підійшло тісто втручаємося наповнювачі. Крок 14
Розкладаємо тісто по добре змазаним маслом формам, заповнюючи їх на 1/2 – 2/3. Ми залишаємо форми з тестом в теплому місці ще на 15 хвилин. Тісто знову збільшиться в об’ємі. Ставимо форми в розігріту до 180 ° С духовку. Печемо 40-50 хвилин, в залежності від розмірів пасок, до сухої зубочистки. В середині процесу можна змастити верх пасок залишилися жовтком Крок 15
Виймаємо з духовки і даємо 5-10 хвилин постояти в формах. Обережно, допомагаючи собі ножем, виймаємо з форм. Остуджувати паски найкраще поклавши їх на бік на рушники і перевертаючи час від часу. Крок 16
Готуємо глазур. Білок збиваємо міксером в піну. Поступово додаємо цукрову пудру і лимонний сік і збиваємо до стану однорідної в’язкої маси. Остигнули паски поливаємо глазур’ю і прикрашаємо на свій розсуд. Смачного! Христос Воскресе! Корисна порада
Для будь-якої дріжджовий випічки рекомендую борошно обов’язково просівати. Це насичує її киснем, і тісто підходить краще.
Господині на замітку
На ваш розсуд можна додати в тісто шафран і цедру лимона, а родзинки попередньо замочити в коньяку. Смак і аромат неймовірні!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!