Чудовий паску! Виходить дуже ароматним, яскравим і соковитим. Вершкова глазур з тонким запахом лаванди відмінно відтіняє смак паски. З огляду на нетрудомістка рецепта, результат виходить приголомшливий. Обов'язково буду готувати за цим рецептом і на наступний рік. За рецепт дякую Наталії (користувач natalioss в Інстаграм).
Така різна Пасха x Інгредієнти
- гарбуз 200 г
- яйця курячі 2 шт.
- дріжджі сухі 10 г
- борошно 450 г
- цукор 60 г
- цукор ванільний з натуральної ваніллю 30 г
- молоко 150 мл
- масло вершкове 50 г
- сіль 1 ч.л..
- цукати 250 г
- яблучний сік 250 мл
- коньяк 30 г
- для вершкової лавандової глазурі: вершки 20% 100 мл
- цукрова пудра 150 г
- лаванда сушена 2 щіпка (і)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Цукати заздалегідь помити і замочити в яблучному соку з додаванням коньяку (за бажанням). Крок 2
Гарбуз помити, почистити і відварити до м'якості (я варила на пару в пароварці). Крок 3
Пробити відварену гарбуз блендером до однорідності або протерти через сито. Відважити 150 м Крок 4
У чашу міксера додати яйця, молоко, цукор і ванільний цукор (краще з натуральної ваніллю), розтоплене вершкове масло, сіль і пюре гарбуза, все перемішати. Крок 5
Додати просіяне борошно і швидкодіючі дріжджі (на упаковці таких дріжджів написано, що вони додаються відразу в борошно). Крок 6
Замісити тісто, додати цукати, ще раз добре вимісити тісто і поставити в тепле місце. Тісто має піднятися в 2 рази. Крок 7
Після того як тісто піднялося і збільшилася в 2 рази (на це піде годину-півтори), тісто потрібно обмять і розкласти у форми, заповнивши їх наполовину. Дати паскам расстояться, тісто має піднятися майже до верху. У мене вийшло 2 паски діаметром 12 см і висотою 10 см. Випікати при температурі 180 ° C до готовності близько 35-40 хв. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою (духовки все різні). Крок 8
Готуємо лавандова вершкову глазур. Вершки нагріти з лавандою і дати настоятися близько 30 хв. Остудити. Крок 9
Процідити вершки. Крок 10
В цукрову пудру додавати потроху вершків і вимішувати, глазур повинна бути консистенції сметани. Глазур отримують не чисто білого кольору, трохи напівпрозора, але красива. Мені захотілося білосніжну і я додала трохи білого барвника (але цей пункт зовсім не обов'язковий, в інгредієнтах не стала вказувати його). Крок 11
Покриваємо глазур'ю остиглі паски. Прикрашаємо за бажанням. Крок 12
Паска вийшов дуже смачним, соковитим і ніжним. Крок 13
Пригощайтеся!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!