ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Чудовий паску! Виходить дуже ароматним, яскравим і соковитим. Вершкова глазур з тонким запахом лаванди відмінно відтіняє смак паски. З огляду на нетрудомістка рецепта, результат виходить приголомшливий. Обов'язково буду готувати за цим рецептом і на наступний рік. За рецепт дякую Наталії (користувач natalioss в Інстаграм).

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • гарбуз 200 г
  • яйця курячі 2 шт.
  • дріжджі сухі 10 г
  • борошно 450 г
  • цукор 60 г
  • цукор ванільний з натуральної ваніллю 30 г
  • молоко 150 мл
  • масло вершкове 50 г
  • сіль 1 ч.л..
  • цукати 250 г
  • яблучний сік 250 мл
  • коньяк 30 г
  • для вершкової лавандової глазурі: вершки 20% 100 мл
  • цукрова пудра 150 г
  • лаванда сушена 2 щіпка (і)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Цукати заздалегідь помити і замочити в яблучному соку з додаванням коньяку (за бажанням). Крок 2

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Гарбуз помити, почистити і відварити до м'якості (я варила на пару в пароварці). Крок 3

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Пробити відварену гарбуз блендером до однорідності або протерти через сито. Відважити 150 м Крок 4

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

У чашу міксера додати яйця, молоко, цукор і ванільний цукор (краще з натуральної ваніллю), розтоплене вершкове масло, сіль і пюре гарбуза, все перемішати. Крок 5

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Додати просіяне борошно і швидкодіючі дріжджі (на упаковці таких дріжджів написано, що вони додаються відразу в борошно). Крок 6

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Замісити тісто, додати цукати, ще раз добре вимісити тісто і поставити в тепле місце. Тісто має піднятися в 2 рази. Крок 7

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Після того як тісто піднялося і збільшилася в 2 рази (на це піде годину-півтори), тісто потрібно обмять і розкласти у форми, заповнивши їх наполовину. Дати паскам расстояться, тісто має піднятися майже до верху. У мене вийшло 2 паски діаметром 12 см і висотою 10 см. Випікати при температурі 180 ° C до готовності близько 35-40 хв. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою (духовки все різні). Крок 8

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Готуємо лавандова вершкову глазур. Вершки нагріти з лавандою і дати настоятися близько 30 хв. Остудити. Крок 9

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Процідити вершки. Крок 10

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

В цукрову пудру додавати потроху вершків і вимішувати, глазур повинна бути консистенції сметани. Глазур отримують не чисто білого кольору, трохи напівпрозора, але красива. Мені захотілося білосніжну і я додала трохи білого барвника (але цей пункт зовсім не обов'язковий, в інгредієнтах не стала вказувати його). Крок 11

Покриваємо глазур'ю остиглі паски. Прикрашаємо за бажанням. Крок 12

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Паска вийшов дуже смачним, соковитим і ніжним. Крок 13

ГАРБУЗОВИЙ КУЛИЧ З лавандового вершкове ГЛАЗУРЬЮ

Пригощайтеся!

0/5 (0 Reviews)