& nbsp; Котлети з судака з овочевим гарніром & ndash; відмінне блюдо для тих, хто хоче привести себе у форму до літа. При цьому вони ще й смачні.
Інгредієнти
Для гарніру:
- свіжий фенхель -100 г
- цибуля порей (тільки біла частина) -100 г
- вершки 20% -100 г
- кілька гілочок кропу
- сіль, свіжозмелений чорний перець
- масло рослинне для смаження
Для котлет:
- фарш із судака – 450 г
- вершки 20% – 100 г
- білий хліб без скоринки -30 г
- цибуля смажена -50 г
- рослинне масло для смаження
- сіль, свіжозмелений чорний перець
Для огіркового желе:
- свіжі огірки -600 г
- агар-агар – 4 г
- насіння фенхелю -3 г
- невеликий пучок кропу
Для вершкового соусу:
- петрушка листя -15 г
- часник очищений -3 зубчики
- цибуля шалот очищений – 1/2
- цукровий пісок -8 г
- оливкова олія -20 г
- листя чебрецю – ½ ч. л.
- вино біле -60 г
- соєвий соус -60 г
- рибний бульйон -160 г
- мирин -1 ч.л.
- вершки 33% -400 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для желе з огірків вичавіть сік, змішайте з насінням фенхеля, перелийте в сотейник і доведіть до кипіння. Крок 2 Посоліть, поперчіть і процідіть через сито. Розведіть в соку агар-агар, додайте дрібно рубані верхні, найніжніші гілочки кропу. Крок 3 Налийте сік на металевий лист тонким шаром і відправте в холодильник до повного застигання. Крок 4 Для котлет хлібний м'якуш замочіть у вершках. Крок 5 Перекладіть в миску, додайте інші інгредієнти і ретельно вимішайте фарш. Крок 6 Сформуйте з фаршу котлетки (50 г кожна) і смажте на розігрітій олії з двох боків до рум'яної скоринки близько 10 хвилин Крок 7 Для гарніру цибулю порей і фенхель добре промийте і тонко наріжте. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості і додайте вершки. Прогрійте пару хвилин, посоліть, посипте дрібно рубаним кропом. Крок 8 Для соусу розігрійте на сковороді оливкове масло, обсмажте на ньому зелень, листя чебрецю, нарізану цибулю і часник. Крок 9 Влийте біле вино, дайте йому випаруватися. Влийте бульйон і вершки, знову випарюйте до консистенції густого соусу. Вмішайте соєвий соус і відразу зніміть з плити. Процідіть соус. Крок 10 При подачі викладіть котлетки на подушечки з гарніру, прикрасьте огірковим желе і полийте вершковим соусом. До речі
Рецепт надано Віктором Белеєм, шеф-кухарем ресторану Modus.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!