КОТЛЕТКИ З СУДАКА з вершковим соусом, огірковий ЖЕЛЕ і гарніри з порею і фенхель

& nbsp; Котлети з судака з овочевим гарніром & ndash; відмінне блюдо для тих, хто хоче привести себе у форму до літа. При цьому вони ще й смачні.

Інгредієнти

Для гарніру:

  • свіжий фенхель -100 г
  • цибуля порей (тільки біла частина) -100 г
  • вершки 20% -100 г
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, свіжозмелений чорний перець
  • масло рослинне для смаження

Для котлет:

  • фарш із судака – 450 г
  • вершки 20% – 100 г
  • білий хліб без скоринки -30 г
  • цибуля смажена -50 г
  • рослинне масло для смаження
  • сіль, свіжозмелений чорний перець

Для огіркового желе:

  • свіжі огірки -600 г
  • агар-агар – 4 г
  • насіння фенхелю -3 г
  • невеликий пучок кропу

Для вершкового соусу:

  • петрушка листя -15 г
  • часник очищений -3 зубчики
  • цибуля шалот очищений – 1/2
  • цукровий пісок -8 г
  • оливкова олія -20 г
  • листя чебрецю – ½ ч. л.
  • вино біле -60 г
  • соєвий соус -60 г
  • рибний бульйон -160 г
  • мирин -1 ч.л.
  • вершки 33% -400 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для желе з огірків вичавіть сік, змішайте з насінням фенхеля, перелийте в сотейник і доведіть до кипіння. Крок 2 Посоліть, поперчіть і процідіть через сито. Розведіть в соку агар-агар, додайте дрібно рубані верхні, найніжніші гілочки кропу. Крок 3 Налийте сік на металевий лист тонким шаром і відправте в холодильник до повного застигання. Крок 4 Для котлет хлібний м'якуш замочіть у вершках. Крок 5 Перекладіть в миску, додайте інші інгредієнти і ретельно вимішайте фарш. Крок 6 Сформуйте з фаршу котлетки (50 г кожна) і смажте на розігрітій олії з двох боків до рум'яної скоринки близько 10 хвилин Крок 7 Для гарніру цибулю порей і фенхель добре промийте і тонко наріжте. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості і додайте вершки. Прогрійте пару хвилин, посоліть, посипте дрібно рубаним кропом. Крок 8 Для соусу розігрійте на сковороді оливкове масло, обсмажте на ньому зелень, листя чебрецю, нарізану цибулю і часник. Крок 9 Влийте біле вино, дайте йому випаруватися. Влийте бульйон і вершки, знову випарюйте до консистенції густого соусу. Вмішайте соєвий соус і відразу зніміть з плити. Процідіть соус. Крок 10 При подачі викладіть котлетки на подушечки з гарніру, прикрасьте огірковим желе і полийте вершковим соусом. До речі

Рецепт надано Віктором Белеєм, шеф-кухарем ресторану Modus.

0/5 (0 Reviews)