Маковей плетінки

Смачна пишна плетінка сподобається Вашим домочадцям!

маків плетінки

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • тісто: Тепле молоко – 150 мл
  • сухі дріжджі – 1 ч.л.
  • яйце -1 шт
  • цукор – 2 ст.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • вершкове масло – 50 гр.
  • ванілін на кінчику ножа
  • рослинне масло – 3 ст.л.
  • пшеничне борошно – 2, 5 склянки
  • макова начинка: мак – 150 гр.
  • молоко – 250 мл
  • цукор – 250 г.
  • вершкове масло – 30г.

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 З молока, дріжджів, 2-х чайних ложок цукру і 2-х столових ложок борошна зробити рідку опару. Залишити її на 10-15 хвилин. Розпустити вершкове масло до консистенції сметани, додати яйце і цукор, ретельно перемішати. Додати рослинне масло і ваніль, розмішати. Вилити суміш в опару, поступово підсипаючи просіяне борошно, замісити м'яке тісто. Перекласти його в змащену олією миску, накрити і залишити в теплі. Крок 2 Молоко закип'ятити. Додати мак (його потрібно ретельно змолоти) і проварити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Зняти з вогню і остудити. Злити молоко і віджати мак. Додати розм'якшене вершкове масло і цукор. Все ретельно перемішати. Тісто розділити на три частини. Кожну частину тонко розкачати. Розкласти мак по всій поверхні кожного шару і згорнути в рулет. Крок 3 Змастити плетінку збитим жовтком з молоком. Посипати маком. Випікати при температурі 200 градусів близько 40 хвилин до сухої зубочистки. Крок 4 Приємного апетиту!

0/5 (0 Reviews)