ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Традиційне пасхальне частування родом з півночі Італії & mdash; torta pasqualina. Пиріг виходить дуже смачним і весняним: ніжна Рікотта, купа сезонної свіжої зелені і яйця, загорнуті в тонке похрустивают листкове тісто. А ще у Паскуаліно дуже ефектний розріз! Чудова ідея приготувати такий пиріг з оствашіміся вареними фарбованими яйцями, якими все і так наїлися за свято! Кілька цікавих фактів про Паскуаліно. Її історію можна відстежити аж до 16 століття. Тоді вона виглядала інакше: начинку викладали шарами, а між шарами викладали найтонший шар тіста. Таких шарів налічувалося аж 33, і вони символізували роки життя Христа. Потім з'явилися 12 яєць, які представляють апостолів. Втім, більшість рецептів так чи інакше пропонують тільки 20-25, а сучасні книги часто і зовсім обмежуються 8.

Смачні страви з яєць x Інгредієнти

  • листкове бездріжджове тісто 500 г
  • рикотта 600 г
  • шпинат 500 г
  • яйця варені 8 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • жовток яєчний (для змащування пирога) 1 шт.
  • яйце куряче (сире) 1 шт.
  • сіль 2 щіпка (і)
  • перець мелений 1 щіпка (і)
  • часник (зубчики ) 3 шт.
  • оливкова олія для обсмажування 1 ст.л.
  • пармезан тертий 40 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Ріпчасту цибулю порізати кубиками. Крок 2

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Часник дрібно порізати. Крок 3

Розігріти оливкова олія в сковороді на середньому вогні. Додати цибулю і обсмажити до м'якості. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Додати часник і шпинат, посолити, поперчити і тушкувати пару хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути. Крок 5

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Змішати шпинатну масу, рикотту, тертий пармезан, додати сире яйце. Отриману масу перемішати. Крок 6

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Розкачати один пласт листкового дріжджового тіста на поверхні, злегка присипаної борошном. Крок 7

Увімкніть духовку на 170 градусів. Перенесіть розкатаний пласт тесту в форму. Наколи виделкою в декількох місцях. Крок 8

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Викладаємо 1/3 шпинатній начинки. Крок 9

На шпинатну начинку викладаємо по колу варені яйця, трохи вдавлюючи їх в начинку. Крок 10

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Поверх яєць кладемо решту шпинатній начинки. Розкачуємо другий пласт тесту і накриваємо пиріг. Для румяности можна змастити пиріг жовтком. Крок 11

Печемо пиріг при 170С 35-40 хвилин. Крок 12

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ Паскуаліно/TORTA PASQUALINA

Разрезаем і насолоджуємося!

0/5 (0 Reviews)