Шафранового КУЛИЧ з марципанами

Дуже смачний і ароматний паску з невимовним ароматом марципану.

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • борошно пшеничне 600 г
  • дріжджі свіжі 20 г
  • цукрова пудра 120 г
  • молоко (тепле) 250 мл
  • масло вершкове 150 г
  • жовток яєчний 4 шт.
  • марципан 100 г
  • апельсинові цукати 100 г
  • сіль 1 щіпка (і)
  • шафран 1 щіпка (і)
  • ром 2 ст.л.
  • для глазурі: білок 30 г
  • цукор 4 ст.л.
  • лимонний сік 1 ст.л.
  • мигдальна есенція (в краплях) 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 < p>

Борошно і пудру просіяти у велику миску. Крок 2

шафранового КУЛИЧ з марципанами

Дріжджі розчинити в невеликій кількості теплого молока. Крок 3

шафранового КУЛИЧ з марципанами

Шафран замочити в ромі. Масло розтопити, жовтки збити. Крок 4 В борошні зробити поглиблення і влити жовтки і масло. Додати підійшли дріжджі. Руками замісити м'яке еластичне тісто. Місити 5-7 хвилин. Тісто може липнути до рук, але борошно НЕ підсипати. Крок 5 Нарізати кубиками марципан, додати родзинки і цукати, обваляти їх у борошні. Додати суміш в тісто, влити настій шафрану і вимісити. Крок 6 Тісто викласти у форми, на дно яких попередньо покласти кружок пергаменту, а борта змастити маслом і посипати борошном. Накрити форми плівкою і залишити підходити протягом години. Духовку нагріти до 180 * С. Змастити верх пасок молоком і поставити в духовку. Відразу знизити температуру до 160 * С і випікати паски 40-50 хвилин. До сухої зубочистки. Крок 7

шафранового КУЛИЧ з марципанами

Дати постояти у формі 10 хвилин, а потім витягти з форм. Робимо глазур. Перемішати сік і пудру, білок збити до міцних піків і, продовжуючи збивати, ввести цукрово-лимонну суміш і екстракт. Покриваємо готові паски глазур'ю. Крок 8

шафранового КУЛИЧ з марципанами

Таким виходить паска в розрізі.

0/5 (0 Reviews)