Дуже смачний і ароматний паску з невимовним ароматом марципану.
Така різна Пасха x Інгредієнти
- борошно пшеничне 600 г
- дріжджі свіжі 20 г
- цукрова пудра 120 г
- молоко (тепле) 250 мл
- масло вершкове 150 г
- жовток яєчний 4 шт.
- марципан 100 г
- апельсинові цукати 100 г
- сіль 1 щіпка (і)
- шафран 1 щіпка (і)
- ром 2 ст.л.
- для глазурі: білок 30 г
- цукор 4 ст.л.
- лимонний сік 1 ст.л.
- мигдальна есенція (в краплях) 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 < p>
Борошно і пудру просіяти у велику миску. Крок 2
Дріжджі розчинити в невеликій кількості теплого молока. Крок 3
Шафран замочити в ромі. Масло розтопити, жовтки збити. Крок 4 В борошні зробити поглиблення і влити жовтки і масло. Додати підійшли дріжджі. Руками замісити м'яке еластичне тісто. Місити 5-7 хвилин. Тісто може липнути до рук, але борошно НЕ підсипати. Крок 5 Нарізати кубиками марципан, додати родзинки і цукати, обваляти їх у борошні. Додати суміш в тісто, влити настій шафрану і вимісити. Крок 6 Тісто викласти у форми, на дно яких попередньо покласти кружок пергаменту, а борта змастити маслом і посипати борошном. Накрити форми плівкою і залишити підходити протягом години. Духовку нагріти до 180 * С. Змастити верх пасок молоком і поставити в духовку. Відразу знизити температуру до 160 * С і випікати паски 40-50 хвилин. До сухої зубочистки. Крок 7
Дати постояти у формі 10 хвилин, а потім витягти з форм. Робимо глазур. Перемішати сік і пудру, білок збити до міцних піків і, продовжуючи збивати, ввести цукрово-лимонну суміш і екстракт. Покриваємо готові паски глазур'ю. Крок 8
Таким виходить паска в розрізі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!