КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Цей рецепт паски для любителів повітряної здоби. Паски надзвичайно легкі, ніжні, а структура тесту, немов тонке мереживо. Вони тануть у роті!

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

 КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • молоко – 0,5 л.
  • яйця – 5 шт.
  • масло вершкове – 180 г
  • цукор – 250 г
  • дріжджі (свіжі) – 50 г.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • ваніль – 1 пакетик
  • борошно – 1 кг
  • родзинки – 200 г
  • цукати – 200 г
  • сік лимонний – 1 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Приготувати опару. 1/3 всієї норми борошна просіяти. Крок 2

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Дріжджі розвести в теплому молоці. Крок 3

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Влити в борошно молоко з дріжджами, розмішати. Ємність з опарою накрити і дати підійти в теплому місці. Крок 4

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Опара підходить протягом приблизно 40 хв. Маса збільшиться в два рази. Готовність опари можна перевірити, струснувши злегка ємність. Якщо опара просідає в середині, значить вона готова. Крок 5

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Жовтки відокремити від білків . У жовтки додати цукор, сіль. Крок 6

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Добре збити міксером. Крок 7

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Масло збити міксером до кремоподібного стану. Крок 8

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

3 білки збити в окремій ємності з 2 ст.л. цукру. 2 білки йдуть на глазур. Крок 9

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

В опару додати збиті з цукром жовтки, масло, в самому кінці збиті білки і борошно, що залишилося з ваніллю. На початку тісто розмішати дерев'яною лопаткою до однорідного стану. Потім добре вимісити руками на столі. Вимішувати за французькою технологією: тісто відривати від столу, протягувати, складати. Вимішувати приблизно 10-12 хвилин до тих пір, поки воно не стане відлипати від рук і столу. Борошно НЕ підсипати !!! Тісто стане еластичним, м'яким, дуже-дуже ніжним. Ємність змастити олією, руки теж. Зібрати тісто в кулю і покласти в ємність. Накрити кришкою. Крок 10

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Дати підійти в теплому місці. Тісто підходить приблизно 1-1,5 години, до збільшення в об'ємі в 2 рази. Обмять тісто і дати ще раз підійти. Крок 11

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Тісто обминути, додати цукати, родзинки. Перемішати. Крок 12

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Руками, змазаними рослинним маслом, відщипувати тісто від основної маси і викладати в форми. Дати расстояться в теплому місці до збільшення в об'ємі в 2 рази. Тісто відмінно підходить. При випіканні паски ще трохи підійдуть. Крок 13

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Випікати при 180 ° C приблизно 30 хв. Готовність перевірити лучиною. Якщо серединка ще сира, а верх рум'яний, то паска потрібно прикрити фольгою. Готові паски остудити на решітці або на застеленій рушником подушці, щоб вони при охолодженні не втратили форму. Крок 14

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Приготувати глазур. 2 білки збити з 200 г цукрової пудри і 1 ч.л. лимонного соку. Збивати не до пружних піків, як на безе, а щоб вона залишилася трохи рідкої. Змастити верх паски глазур'ю. Я розділила глазур навпіл, в одну частину додала зелений барвник, другу залишила білою. Крок 15

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Я розділила глазур навпіл , в одну частину додала зелений барвник, другу залишила білою. Крок 16

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Можна в якості прикрас використовувати фігурки з цукрової мастики . Попередньо я зробила трафарети з картону, по ним вирізала фігурки. Крок 17

КУЛИЧ ПОВІТРЯНИЙ

Христос Воскрес! Світлого Великодня! Корисна порада

Ізюм, цукати, перш ніж додати їх в тісто, потрібно обсипати борошном. Тоді вони рівномірно розподіляться в тесті.

Господині на замітку

Приготувати цукрові квіти нескладно. Потрібно взяти в рівних пропорціях згущене молоко (хорошої якості), цукрову пудру і сухе молоко. Все змішати і викочувати на робочій поверхні як тісто, потроху підсипаючи цукрову пудру. Коли маса стане твердою, але еластичною і перестане прилипати до рук і робочої поверхні, вона готова. Зберігати її можна в герметичній посуді або пакеті в холодильнику до 6 місяців. При необхідності дістати, трохи прогріти в мікрохвильовці і розкачати. ​​

0/5 (0 Reviews)