Цей рецепт паски для любителів повітряної здоби. Паски надзвичайно легкі, ніжні, а структура тесту, немов тонке мереживо. Вони тануть у роті!
Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти
- молоко – 0,5 л.
- яйця – 5 шт.
- масло вершкове – 180 г
- цукор – 250 г
- дріжджі (свіжі) – 50 г.
- сіль – 0,5 ч.л.
- ваніль – 1 пакетик
- борошно – 1 кг
- родзинки – 200 г
- цукати – 200 г
- сік лимонний – 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати опару. 1/3 всієї норми борошна просіяти. Крок 2
Дріжджі розвести в теплому молоці. Крок 3
Влити в борошно молоко з дріжджами, розмішати. Ємність з опарою накрити і дати підійти в теплому місці. Крок 4
Опара підходить протягом приблизно 40 хв. Маса збільшиться в два рази. Готовність опари можна перевірити, струснувши злегка ємність. Якщо опара просідає в середині, значить вона готова. Крок 5
Жовтки відокремити від білків . У жовтки додати цукор, сіль. Крок 6
Добре збити міксером. Крок 7
Масло збити міксером до кремоподібного стану. Крок 8
3 білки збити в окремій ємності з 2 ст.л. цукру. 2 білки йдуть на глазур. Крок 9
В опару додати збиті з цукром жовтки, масло, в самому кінці збиті білки і борошно, що залишилося з ваніллю. На початку тісто розмішати дерев'яною лопаткою до однорідного стану. Потім добре вимісити руками на столі. Вимішувати за французькою технологією: тісто відривати від столу, протягувати, складати. Вимішувати приблизно 10-12 хвилин до тих пір, поки воно не стане відлипати від рук і столу. Борошно НЕ підсипати !!! Тісто стане еластичним, м'яким, дуже-дуже ніжним. Ємність змастити олією, руки теж. Зібрати тісто в кулю і покласти в ємність. Накрити кришкою. Крок 10
Дати підійти в теплому місці. Тісто підходить приблизно 1-1,5 години, до збільшення в об'ємі в 2 рази. Обмять тісто і дати ще раз підійти. Крок 11
Тісто обминути, додати цукати, родзинки. Перемішати. Крок 12
Руками, змазаними рослинним маслом, відщипувати тісто від основної маси і викладати в форми. Дати расстояться в теплому місці до збільшення в об'ємі в 2 рази. Тісто відмінно підходить. При випіканні паски ще трохи підійдуть. Крок 13
Випікати при 180 ° C приблизно 30 хв. Готовність перевірити лучиною. Якщо серединка ще сира, а верх рум'яний, то паска потрібно прикрити фольгою. Готові паски остудити на решітці або на застеленій рушником подушці, щоб вони при охолодженні не втратили форму. Крок 14
Приготувати глазур. 2 білки збити з 200 г цукрової пудри і 1 ч.л. лимонного соку. Збивати не до пружних піків, як на безе, а щоб вона залишилася трохи рідкої. Змастити верх паски глазур'ю. Я розділила глазур навпіл, в одну частину додала зелений барвник, другу залишила білою. Крок 15
Я розділила глазур навпіл , в одну частину додала зелений барвник, другу залишила білою. Крок 16
Можна в якості прикрас використовувати фігурки з цукрової мастики . Попередньо я зробила трафарети з картону, по ним вирізала фігурки. Крок 17
Христос Воскрес! Світлого Великодня! Корисна порада
Ізюм, цукати, перш ніж додати їх в тісто, потрібно обсипати борошном. Тоді вони рівномірно розподіляться в тесті.
Господині на заміткуПриготувати цукрові квіти нескладно. Потрібно взяти в рівних пропорціях згущене молоко (хорошої якості), цукрову пудру і сухе молоко. Все змішати і викочувати на робочій поверхні як тісто, потроху підсипаючи цукрову пудру. Коли маса стане твердою, але еластичною і перестане прилипати до рук і робочої поверхні, вона готова. Зберігати її можна в герметичній посуді або пакеті в холодильнику до 6 місяців. При необхідності дістати, трохи прогріти в мікрохвильовці і розкачати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!