Цей паску в лимонної глазурі вражає уяву своїм оригінальним смаком і насиченим ароматом. І справа тут не тільки в декоративному покритті! До складу тесту входить свіжонатертих цедра апельсина, лимона і лайма, а також апельсинові цукати, які надають пасці яскраві цитрусові ноти. У всьому ж іншому випічка близька до традиційної: все той же здобне дріжджове тісто, яке потребує ґрунтовної вистоювання, нехтувати якою ні в якому разі не можна. Якщо ви все зробите правильно, тобто, відповідно до вказівок нашого рецепта, на вашому великодньому столі з'явиться паску в лимонної глазурі, що заслуговує щирого захоплення і численних компліментів.
Інгредієнти
- 10 яєць
- 100 г родзинок
- 150 г апельсинових цукатів
- 50 г свіжих дріжджів
- сіль
- 1 кг борошна
- 400 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 500 мл молока
- 400 г вершкового масла
- по 1 ст. л. цедри апельсина, лимона і лайма
- 240 г просіяного цукрової пудри
- 45- 50 мл свіжовичавленого і процідженого лимонного соку
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 50 мл коньяку
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для паски. У теплому (36-40 ° С) молоці розведіть дріжджі з 50 г цукру і 150 г борошна. Накрийте посуд рушником і поставте в тепле місце без протягів на 35-40 хв. Крок 2
Яйця збийте міксером з цукром, що залишився і сіллю до пишної маси однорідної консистенції. Додайте м'яке (НЕ розтоплене) вершкове масло і все ретельно перемішайте. Крок 3
З'єднайте у великій глибокій мисці опару, яєчну суміш, коньяк і просіяне борошно. Тісто паски вимішують дуже ретельно, щоб консистенція його була однорідною. Крок 4
Цукати порубати. Потім разом з цедрою цитрусових додайте до тесту паски. Затягніть миску плівкою і відправте на расстойку в тепле місце мінімум на 1 год. Крок 5
Тісто паски обомніте. Розкладіть по формам, заповнюючи не більше половини обсягу. Знову поставте на расстойку, поки тісто не заповнить всю форму, на 1,5-2 ч. Крок 6
Випікайте при 160 -170 ° С 50-60 хвилин. Якщо верх пасок почне сильно корічневеть, накрийте фольгою або вологим аркушем кулінарного пергаменту. Трохи остудіть готові паски і прикрасьте глазур'ю. Крок 7 Для приготування глазурі просіяне цукрову пудру розведіть лимонним соком – вливайте потроху, контролюючи консистенцію маси: вона не повинна стати занадто рідкою. Розмішайте і відразу використовуйте. Гарна глазур повинна бути глянсовою, а в застиглому вигляді – з хрусткою скоринкою. Корисна порада
Цедру для тесту паски знімайте з плодів гострої дрібної теркою, намагаючись не зачіпати білий шар, який, особливо в значній кількості, може гірчити і псувати смак готових виробів.
До речіДля випікання пасок ви можете використовувати дві-три великі форми або кілька маленьких. В останньому випадку час приготування в духовці може скоротитися до 40 хвилин.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!