Пасха з желатином & mdash; дуже незвичайна, красива, яскрава, по-справжньому святкова. Вона гарна ще й тим, що після ночі, проведеної в холодильнику, прекрасно тримає форму навіть при кімнатній температурі. А значить, за неї не доведеться турбуватися в тому випадку, якщо ви, згідно з православним звичаєм, понесете освячувати блюдо до церкви. Смак такий паски з желатином подобається всім, хто її пробував, що зовсім не дивно: в її складі згущене молоко, ягідний джем і шоколад. Загалом, спробувати приготувати таку точно варто!
Інгредієнти
- сир (9%) – 1,3 кг
- полуничний або вишневий джем – 150 г
- згущене молоко – 150 г
- молочний шоколад – 200 г
- желатин – 15 г
- вершки (20-30%) – 500 мл
- куркума – 1 ч. л.
- коньяк – 2 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте сир для паски з желатином. Складіть його в марлю, складену вдвічі, і викладіть в друшляк. Помістіть під прес і залиште на 4 години в прохолодному місці. Крок 2
Сир викладіть з марлі, розділіть на 3 частини і розкладіть по трьом мисках. В одну з них додайте полуничний або вишневий джем, в іншу – згущене молоко. У третю поки нічого не кладіть. Крок 3
Шоколад для паски дрібно порубати ножем або натріть на крупній тертці. Желатин насипте в мисочку і залийте 100 мл холодної води. Залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі. Крок 4
Сливки перелийте в кухлик, поставте на вогонь і нагрійте майже до кипіння. Желатин злегка відіжміть і додайте в вершки. Перемішуйте до отримання рідини однорідної консистенції. Крок 5
Гарячі вершки з желатином розділіть на 3 частини. В одну відразу ж залийте шоколад і перемішайте до отримання маси однорідної консистенції. До другої частини всипте куркуму і перемішайте. Додайте в сир зі згущеним молоком. Крок 6
Шоколадні вершки перелийте в миску з чистим сиром. Частину гарячих вершків додайте в сир з джемом. По черзі збийте маси занурювальним блендером. Крок 7
Форму для паски вистелити змоченою в коньяку і складеної вдвічі марлею. Викладіть в неї сирні маси шарами, зверху накрийте вільними краями марлі. Приберіть в холодильник на 24 год. Крок 8
Перед подачею переверніть паску з желатином на блюдо, марлю зніміть. Прикрасьте за бажанням (тертим шоколадом, свіжими ягодами, листочками м'яти або кондитерської посипкою). Корисна порада
В шоколадну масу для одного з шарів паски з желатином можна також додати подрібнені в блендері волоські горіхи, фундук і мигдаль. Знадобиться близько 60 грамів.
& nbsp;
До речі
Вершки для приготування паски не перегрівати: в них додається желатин, який практично втрачає свої властивості, потрапляючи в дуже гарячу рідину. & Nbsp;
& nbsp ;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!