Можна сказати, що паска сирна запечена об'єднала в собі риси обох головних & laquo; героїв & raquo; святкового столу, присвяченого Світлого неділі. З одного боку, якщо дивитися на інгредієнти, на кшталт, виходить саме паска. З іншого & mdash; блюдо готується в духовці. Значить, паску? І знову немає. Насправді ж виходить щось на зразок ніжного сирного пудингу. Хочете & mdash; подавайте таке блюдо до свята, а хочете & mdash; готуйте на сніданок в будь-який вихідний день. І обов'язково додайте в паску сирну запечену зацукровані імбир, як ми рекомендуємо: він додасть смаку особливі пікантні нотки.
Інгредієнти
- жирний сир – 1,2 кг
- вершкове масло – 100 г + ще трохи для підготовки форм
- терта цедра – з 2 апельсинів
- апельсинові цукати – 100 г
- зацукровані імбир – 30 г
- яйця – 4 шт.
- жовтки – 6 шт.
- цукор – 200 г
- сметана (30%) – 100 г
- кукурудзяний крохмаль – 100 г
- манна крупа – 4 ст. л. + Ще трохи для підготовки форм
- сіль – 1/2 ч. Л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 < p>
Підготуйте сир для паски . Викладіть його в друшляк, вистелений вчетверо складеною марлею, накрийте вільними кінцями і помістіть під вантаж вагою не менше 2 кг. Залиште в прохолодному місці на 4 години. Крок 2
Вершкове масло для паски наріжте маленькими кубиками і розтопіть на маленькому вогні. Потім додайте апельсинову цедру, перемішайте і дайте охолонути при кімнатній температурі. Крок 3 Дрібно наріжте цукати і зацукровані імбир для паски. Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник. До вийшов чотирьом жовтків додайте ще шість і збийте з половиною цукру до білого кольору. Крок 4
Отриману жовткова суміш з'єднайте з сиром і збийте занурювальним блендером (НЕ міксером!) до гладкості. Продовжуючи збивати, додайте вершкове масло з цедрою і сметану. Всипте манну крупу і перемішайте. Крок 5
Духовку нагрійте до 170 & deg; C. Форми для запікання сирної паски змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Посипте манною крупою, зайву струсіть. Охолоджені білки збийте міксером з сіллю в міцну піну. Продовжуючи збивати, додайте цукор, що залишився, потім кукурудзяний крохмаль. У вас повинна вийти пишна, блискуча маса. Крок 6
За допомогою лопатки в три прийоми додайте збиті білки в приготовану раніше сирну масу, акуратно перемішуючи знизу вгору. Розкладіть її по формах так, щоб вона не доходила до країв на 3-4 см. Крок 7
У глибоке деко налийте воду. Акуратно поставте в нього формочки з сирною масою. Слідкуйте, щоб вода не потрапила всередину. Запікайте сирні паски приблизно 1 годину. Дайте охолонути на решітці. Корисна порада
Не поспішайте виймати приготовані сирні паски з духовки, інакше вони осядуть. Спочатку просто відкрийте дверцята і залиште їх на 30 хвилин. Потім вже дістаньте і дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.
& nbsp;
До речі
За бажанням, ви можете прикрасити сирну запечену паску заварним або вершковим кремом, а потім посипати кондитерської посипкою, шоколадом, горіхами або подрібненими цукатами.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!