ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

Пасха зі згущеним молоком & mdash; один з різновидів традиційної, головним інгредієнтом якої & nbsp; є сир. Цікаво, що так було далеко не завжди! До XVIII століття паску готували зі звичайного згустку кислого молока, присмачене невеликою кількістю цукру і прикрашеного горіхами або зацукрованими плодами. Пізніше стали використовувати сир & mdash; спочатку практично в чистому вигляді, а потім вже з додаванням яєць, вершкового масла, родзинок та інших інгредієнтів. Наша паска зі згущеним молоком готується досить швидко і просто, тому виходить ідеально навіть у початківців господарок.

 ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

Інгредієнти

  • вершкове масло – 250 г
  • родзинки – 150 г
  • сир (9-18%) – 1 кг 250 г
  • коричневий цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • сметана (30%) – 250 г
  • згущене молоко – 400 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

Для паски зі згущеним молоком вершкове масло наріжте маленькими кубиками і складіть в кухлик. Поставте на вогонь і розтопіть на середньому вогні. Дайте трохи охолонути. Крок 2

ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

Ізюм для паски ретельно промийте та висушіть паперовим рушником. Сир протріть через сито. При необхідності злегка збийте занурювальним блендером, щоб не було грудочок. Крок 3

ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

Сир для паски з'єднайте з вершковим маслом, коричневим і ванільним цукром у великій ємності. Ретельно перемішайте виделкою або знову занурювальним блендером. Крок 4

ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

Покладіть сметану, згущене молоко і родзинки. Ще раз ретельно перемішайте. Дві форми для паски вистелити великими шматками вологої марлі, складеної в 2 або 3 шари. Крок 5

ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

Накрийте паски зі згущеним молоком вільними краями марлі. Зверху покладіть невелику пластикову або дерев'яну досочку і потім – вантаж вагою близько 1 кг. Крок 6

ВЕЛИКДЕНЬ зі згущеним молоком

Приберіть форми з пасками в холодильник на 1-2 дня, підставивши під них невеликі ємності для витікаючої рідини. Потім переверніть паски на тарілки, зніміть марлю, прикрасьте і подайте на стіл. Корисна порада

Щоб видалити з сиру для паски зі згущеним молоком зайву рідину, викладіть його в складену вдвічі марлю і помістіть в друшляк під гніт менш ніж на 4 години.

Господині на замітку

& nbsp;

& nbsp;

& nbsp;

До речі

В процесі & laquo; визрівання & raquo; паски зі згущеним молоком в холодильнику, перевіряйте періодично ємність з виділяється рідиною. Якщо вона відходить надто слабо, вага вантажу слід збільшити.
& nbsp;

& nbsp;

0/5 (0 Reviews)