Кілька років тому побачивши на просторах інтернету, рецепт цих незвичайних пасок, ризикнула спробувати спекти. Після того, як в нетерпінні розламала м’який і ароматний пасочку я зрозуміла: що це любов на довгі роки, так би мовити – любов з першого укусу. З тих пір щороку печу такі смачні пасочки разом з традиційними пасками. Паска з вареним згущеним молоком має незвичайний горіхово-карамельний смак і аромат, а також ніжний м’якуш, який довго не черствіє. Це прекрасний варіант, щоб урізноманітнити традиційне пасхальне меню.
Зустрічаємо Пасха красиво
Інгредієнти
- дріжджі сухі 10 г
- борошно 300 г
- цукор 150 г
- молоко 50 мл
- варене згущене молоко 2 ст.л.
- сметана 2 ст.л.
- мигдаль 60 г
- яйця курячі 3 шт.
- розпушувач 1 ч.л..
- журавлина в’ялена 30 г
- вишня в’ялена 30 г
- коньяк 5 ст.л.
- вершкове масло 50 г
- ванілін 1 щіпка (і)
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Розвести дріжджі в теплому молоці, додати 1 ч. л. цукру із загальної кількості і поставити в тепле місце. Крок 2
Як тільки дріжджі піднімуться шапочкою, додати сметану і варене згущене молоко кімнатної температури. Перемішати. Крок 3
До суміші додати 2 ст. л. борошна і, перемішавши до однорідності, знову поставити в тепле місце. Крок 4
Суміш повинна добре піднятися. Крок 5
Відокремити білки від жовтків. Білки поставити в холодильник. А до жовтків всипати цукор. Крок 6
Жовтки з цукром ретельно перемішати. Крок 7
Білки збити з дрібкою солі в пишну стійку піну. Крок 8
У великій мисці змішати дріжджі, що підійшли і збиті жовтки з цукром. Крок 9
Влити 2 ст. л. коньяку від загальної кількості. Все перемішати. Крок 10
до суміші частинами всипати борошно, кожен раз перемішуючи до однорідності. Крок 11
Потім частинами додати збиті білки. Все перемішати. Крок 12
До маси додати подрібнений мигдаль і вершкове масло кімнатної температури. Все перемішати. Крок 13
Миску з тістом накрити серветкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 14
Поки підходить наше тісто, підготуємо журавлину і вишню. Для цього ягоди залити окропом, воду злити і залити 3 ст. л. коньяку. Крок 15
Ягоди віджати, обсушити паперовим рушником і додати до підійшов тесту. Все перемішати. Тісто буде в’язким і липким, так і повинно бути. Тому перемішувати краще ложкою. Крок 16
Розкласти тісто в підготовлені формочки для випічки (приблизно на 1/2), поставити в тепле місце хвилин на 15. Крок 17
Випікати паску в розігрітій до 170 ° C духовці приблизно хвилин 35 (до сухої скіпки). Пасочки звільнити від форми і дати повністю охолонути. Крок 18
Тепер залишилося прикрасити паски на свій смак, і ароматна смакота готова! Смачного! Крок 19
Побачивши ось таку забавну ідею оформлення пасок, не залишилася байдужою. Приємно здивувати і порадувати близьких такими кумедними великодніми кроликами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!