КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Кілька років тому побачивши на просторах інтернету, рецепт цих незвичайних пасок, ризикнула спробувати спекти. Після того, як в нетерпінні розламала м’який і ароматний пасочку я зрозуміла: що це любов на довгі роки, так би мовити – любов з першого укусу. З тих пір щороку печу такі смачні пасочки разом з традиційними пасками. Паска з вареним згущеним молоком має незвичайний горіхово-карамельний смак і аромат, а також ніжний м’якуш, який довго не черствіє. Це прекрасний варіант, щоб урізноманітнити традиційне пасхальне меню.

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Зустрічаємо Пасха красиво

Інгредієнти

  • дріжджі сухі 10 г
  • борошно 300 г
  • цукор 150 г
  • молоко 50 мл
  • варене згущене молоко 2 ст.л.
  • сметана 2 ст.л.
  • мигдаль 60 г
  • яйця курячі 3 шт.
  • розпушувач 1 ч.л..
  • журавлина в’ялена 30 г
  • вишня в’ялена 30 г
  • коньяк 5 ст.л.
  • вершкове масло 50 г
  • ванілін 1 щіпка (і)

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Розвести дріжджі в теплому молоці, додати 1 ч. л. цукру із загальної кількості і поставити в тепле місце. Крок 2

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Як тільки дріжджі піднімуться шапочкою, додати сметану і варене згущене молоко кімнатної температури. Перемішати. Крок 3

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

До суміші додати 2 ст. л. борошна і, перемішавши до однорідності, знову поставити в тепле місце. Крок 4

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Суміш повинна добре піднятися. Крок 5

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Відокремити білки від жовтків. Білки поставити в холодильник. А до жовтків всипати цукор. Крок 6

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Жовтки з цукром ретельно перемішати. Крок 7

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Білки збити з дрібкою солі в пишну стійку піну. Крок 8

У великій мисці змішати дріжджі, що підійшли і збиті жовтки з цукром. Крок 9

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Влити 2 ст. л. коньяку від загальної кількості. Все перемішати. Крок 10

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

до суміші частинами всипати борошно, кожен раз перемішуючи до однорідності. Крок 11

Потім частинами додати збиті білки. Все перемішати. Крок 12

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

До маси додати подрібнений мигдаль і вершкове масло кімнатної температури. Все перемішати. Крок 13

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Миску з тістом накрити серветкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 14

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Поки підходить наше тісто, підготуємо журавлину і вишню. Для цього ягоди залити окропом, воду злити і залити 3 ст. л. коньяку. Крок 15

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Ягоди віджати, обсушити паперовим рушником і додати до підійшов тесту. Все перемішати. Тісто буде в’язким і липким, так і повинно бути. Тому перемішувати краще ложкою. Крок 16

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Розкласти тісто в підготовлені формочки для випічки (приблизно на 1/2), поставити в тепле місце хвилин на 15. Крок 17

 КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Випікати паску в розігрітій до 170 ° C духовці приблизно хвилин 35 (до сухої скіпки). Пасочки звільнити від форми і дати повністю охолонути. Крок 18

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Тепер залишилося прикрасити паски на свій смак, і ароматна смакота готова! Смачного! Крок 19

КУЛИЧ З вареного згущеного молока І мигдалем

Побачивши ось таку забавну ідею оформлення пасок, не залишилася байдужою. Приємно здивувати і порадувати близьких такими кумедними великодніми кроликами.

0/5 (0 Reviews)